George Maior, şeful SRI:,,Corupţia ne poate aduce lângă Ucraina ''

George Maior, şeful SRI:,,Corupţia ne poate aduce lângă Ucraina ''

George Maior, şeful SRI, a lansat marţi un avertisment dur:,,Corupţia ne poate aduce lângă Ucraina ''.

Directorul SRI, George Maior, lansează un avertisment cu privire la pericolul cauzat de corupție. Potrivit acestuia, corupția poate genera situații ca în Ucraina, atunci când afectează vârful statului.

„În ceea ce privește dezvoltarile din Ucraina, una din cauzele principale ale acestei instabilități care a generat până la urmă și căderea unui guvern, a fost legată de acumularea intensivă de corupție în sistemul politic și sistemul economic ucrainean”, a afirmat George Maior, marți, la o conferință la care aparticipat şi şefa DNA Laura Codruţa Kovesi.

Despre corupție a vorbit și Hoyt Yee, asistentul adjunct al secretarului de Stat al SUA. Acesta a declarat că în Europa de Est şi Balcani, deşi s-au făcut progrese, corupţia rămâne unul din obstacolele principale în atingerea unei Europe unite şi libere. Hoyt Lee a precizat că fenomenul subminează economia şi erodează democraţia.

Institutul Aspen România, Comisia comună a Parlamentului României pentru Aderarea României la Schengen şi Societatea Academică Română organizează, marţi, conferinţa "Towards a Gold Standard in Governance, Transparency and Anti-Corruption in Post-Communist Societies", cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la căderea comunismului în Europa Centrală şi de Est.

La eveniment participă Hoyt Yee, asistentul adjunct al secretarului de Stat pentru Europa si Eurasia, Mircea Geoană, Înalt Reprezentant al Guvernului pentru Proiecte Economice Strategice şi Diplomaţie Publică, directorul SRI, George Maior, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, Pawel Wojtunik, director al Biroului Central Anticorupţie din Polonia, şi procurorul general al Albaniei, Adriatik Llalla.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Asta îl excită foarte mult din punct de vedere sexual” / Ce a povestit Sophie, la BBC, despre Andrew Tate

2 Ce se întâmplă? / Epurarea bruscă a armatei Ungariei

3 Ioana Cosma, mesaj ironic la adresa Pro TV, în ultima zi la postul la care a lucrat 25 de ani

4 VIDEO BRRR! / „Fantoma cu ochi negri" surprinsă de o dronă. Bântuia în pădurea unde a fost găsită

5 El este omul care acum trei zile a prezis intensitatea și epicentrul cutremurului din Turcia