George Maior, şeful SRI:,,Corupţia ne poate aduce lângă Ucraina ''

George Maior, şeful SRI:,,Corupţia ne poate aduce lângă Ucraina ''

George Maior, şeful SRI, a lansat marţi un avertisment dur:,,Corupţia ne poate aduce lângă Ucraina ''.

Directorul SRI, George Maior, lansează un avertisment cu privire la pericolul cauzat de corupție. Potrivit acestuia, corupția poate genera situații ca în Ucraina, atunci când afectează vârful statului.

„În ceea ce privește dezvoltarile din Ucraina, una din cauzele principale ale acestei instabilități care a generat până la urmă și căderea unui guvern, a fost legată de acumularea intensivă de corupție în sistemul politic și sistemul economic ucrainean”, a afirmat George Maior, marți, la o conferință la care aparticipat şi şefa DNA Laura Codruţa Kovesi.

Despre corupție a vorbit și Hoyt Yee, asistentul adjunct al secretarului de Stat al SUA. Acesta a declarat că în Europa de Est şi Balcani, deşi s-au făcut progrese, corupţia rămâne unul din obstacolele principale în atingerea unei Europe unite şi libere. Hoyt Lee a precizat că fenomenul subminează economia şi erodează democraţia.

Institutul Aspen România, Comisia comună a Parlamentului României pentru Aderarea României la Schengen şi Societatea Academică Română organizează, marţi, conferinţa "Towards a Gold Standard in Governance, Transparency and Anti-Corruption in Post-Communist Societies", cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la căderea comunismului în Europa Centrală şi de Est.

La eveniment participă Hoyt Yee, asistentul adjunct al secretarului de Stat pentru Europa si Eurasia, Mircea Geoană, Înalt Reprezentant al Guvernului pentru Proiecte Economice Strategice şi Diplomaţie Publică, directorul SRI, George Maior, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, Pawel Wojtunik, director al Biroului Central Anticorupţie din Polonia, şi procurorul general al Albaniei, Adriatik Llalla.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren