Gorghiu (PNL): E important că ÎCCJ să soluționeze de urgență dosarul Klaus Iohannis

Gorghiu (PNL): E important că ÎCCJ să soluționeze de urgență dosarul Klaus Iohannis

PNL respectă decizia instanței de a se pronunța pe 30 septembrie, dar consideră că este important că Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) să soluționeze de urgență dosarul liderului liberal Klaus Iohannis, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al partidului, Alina Gorghiu.

Potrivit acesteia, candidatura lui Klaus Iohannis la Președinția România este una "certă".

"Din respect pentru români, pentru milioanele de oameni care și-au exprimat susținerea față de prezidențiabilul ACL, este esențial ca această speță să fie lămurită înainte de începerea campaniei, dintr-un motiv foarte simplu: această confruntare electorală trebuie să fie una sănătoasă și nu una viciată de subiecte false", a afirmat Gorghiu, într-un comunicat de presă transmis AGERPRES.

Ea spune că românii au dreptul ca în această campanie electorală să afle cum va arăta viitorul României în viziunea candidaților la prezidențiale, nu să asiste la "dispute sterile" care, apreciază purtătorul de cuvânt liberal, încearcă să mute accentul de la lucrurile cu adevărat importante pentru cetățeni.

Alina Gorghiu amintește că președintele PNL, Klaus Iohannis, a câștigat în prima instanță, la Curtea de Apel Alba, și își exprimă "toată încrederea" că Înalta Curte de Casație și Justiție va menține același verdict.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au amânat joi dezbaterile pe admisibilitatea recursului declarat de Agenția Națională de Integritate în procesul de incompatibilitate al președintelui PNL, Klaus Iohannis. Magistrații ar fi trebuit să analizeze o chestiune de procedură, respectiv raportul asupra admisibilității în principiu a recursului ANI, însă această analiză a fost amânată pentru 30 septembrie.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Apar bănișorii și la Drulă? De unde sunt, tati, milioanele?

3 Ea este „Kim Kardashian de Vietnam”, Consul Onorific al României / Stă într-un palat cu 25 de etaje, placat cu a…

4 ULTIMA ORĂ Invazia Rusiei în Ucraina este iminentă

5 VIDEO General american / Dacă va fi un atac al Rusiei în Ucraina, urmările se vor resimți și în România