Iași: Monica Macovei a scris deputaților să voteze încuviințarea arestării preventive a lui Hrebenciuc

Candidatul independent la Președinția României Monica Macovei a declarat, marți, la Iași, că a trimis o scrisoare la Camera Deputaților, cerând să se voteze încuviințarea arestării preventive a deputatului Partidului Social Democrat (PSD) Viorel Hrebenciuc.

"E normal ca justiția și legea să fie egală pentru toți. Dacă nu se va întâmpla așa iarăși va fi amânată intrarea României în Schengen. Va fi perceput că nu există voință politică să fie eradicată corupția și criminalitatea. Am solicitat acest lucru în scris", a spus Monica Macovei.

Ea a menționat că în cursul acestei zile va face o sesizare la Parchet și la ANI în ceea ce îl privește declarația de avere a prim-ministrului Victor Ponta.

"E vorba și de infracțiunea de fals și de faptul că nu a completat declarația de avere așa cum trebuie. De asta am spus că fac sesizare și la Agenția Națională pentru Integritate (ANI)", a precizat Monica Macovei.

Macovei a explicat că în declarația sa de avere premierul Victor Ponta nu a declarat toate bunurile, unele fiind declarate de soția acestuia, europarlamentara Daciana Sârbu.

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a anunțat marți că deputatul PSD Viorel Hrebenciuc își depune demisia din Parlament, dar rămâne membru al partidului.

Ulterior, Hrebenciuc a precizat că va pleca doar din Parlament, nu și din partid, iar în 2016 va reveni în Legislativ.

"Am decis să demisionez, vreau să-mi păstrez demnitatea așa cum am făcut-o toată viața. Încă un lucru vă spun: nu mă răzgândesc. Din partid nu plec, aștept ca plenul să se reunească luni ca demisia să devină efectivă. Sunt la dispoziția procurorilor și acum, că nu am imunitate. (...) Nu am vorbit cu nimeni din partid, este propria mea decizie", a spus Hrebenciuc, la Palatul Parlamentului.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a falsificat PSD deficitul bugetar în ultimii 3 ani. Fraților, nenorociții ăștia ne-au amanetat viitorul!

2 Încep să „transpire” primele cifre din sondaje. La PSD se mizează totul pe prezența scăzută

3 PSD, rozătoarea statului român! După fată, Daea și-a angajat și ginerele, printr-un concurs dubios, în ministe…

4 Ce-o avea asta-n gură, fraților? Priviți-i cum râd, zici că au băut ceai de cânepă...

5 Rareş Bogdan o pune la punct pe Fiola după atacul xenofob la adresa președintelui: Vom face plângere!

recomandări

Te ia DNA: Marilena Bogheanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Aproape aș locui în casa asta în stil gotic