Îl URMĂREȘTE/Ponta, AMENDAT din cauza Rompetrol - Rafinare

Îl URMĂREȘTE/Ponta, AMENDAT din cauza Rompetrol - Rafinare

Ponta a fost amendat cu 20% din salariul minim brut pe economie pentru fiecare zi de întârziere de punere a în aplicare a unei decizii judecătoreşti în cazul Rompetrol-Rafinare, a decis Curtea de Apel Constanţa. 

"Aplică pârâţilor Victor Viorel Ponta şi Gavrilescu Graţiela o amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi întârziere de la data comunicării prezentei şi până la data executării (pentru fiecare). Obligă pârâţii Victor Viorel Ponta şi Gavrilescu Graţiela către reclamant la plata penalităţii de 100 lei/zi întârziere pentru fiecare de la data comunicării prezentei şi până la data executării", au decis magistraţii Curţii de Apel Constanţa.

Decizia a fost luată judecători după ce Rompetrol-Rafinare a cerut sancţionarea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, a Guvernului României, dar şi a lui Attila Korodi, Victor Ponta şi a Graţielei Gavrilescu, pentru că nu au pus în aplicare o decizie a instanţei ce vizează rafinăria.

În ceea ce priveşte Guvernul României şi Ministerul Mediului Apelor şi Pădurilor, judecătorii au respins cererea de sancţionare a celor două instituţii.

Decizia Curţii de Apel Constanţa este urmare a unei acţiunii înaintate în instanţă de Rompetrol, care a cerut sancţionarea Ministerului Mediului, a Secretariatului General al Guvernului, a premierului Victor Ponta, a fostului ministru al Mediului, Attila Korodi, şi a actualului ministru al Mediului, Graţiela Gavrilescu, pentru că nu au pus în aplicare o decizie definitivă a instanţei, din 2012.

Atunci, Rompetrol Rafinare a cerut în instanţă modificarea Hotărârii de Guvern 60/2008, Planul Naţional de alocare privind certificatele de emisii de gaze cu efect de seră pentru perioadele 2007 şi 2008-2012. În baza Hotărârii de Guvern atacate în instanţă, Rompetrol Rafinare îi reveneau 3,4 milioane certificate, iar compania a cerut, în baza investiţiilor realizate, dublarea numărului de certificate de emisii gaze cu efect de seră alocate de Guvern, solicitare aprobată de instanţă, în 2012, dar nepusă în aplicare de Guvern.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...