Ilie Sârbu, în BP: Membrii Guvernului ne ţin la uşi, ne sfidează! Îşi bat joc de noi?

Ilie Sârbu, în BP: Membrii Guvernului ne ţin la uşi, ne sfidează! Îşi bat joc de noi?

Liderul senatorilor PSD Ilie Sârbu i-a criticat, într-o şedinţă a Biroului Permanent al Senatului, pe membrii Guvernului că nu vin la dezbaterea proiectelor, arătând că miniştrii ţin parlamentarii pe la uşi pe motiv că sunt ocupaţi şi nici secretarii de stat nu stau de vorbă cu aleşii şi îi sfidează

Senatorul PDL Anca Boagiu şi liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti , au ridicat, la şedinţa Biroului Permanent din 29 septembrie, problema faptului că la dezbaterea din comisii a proiectelor de lege nu sunt prezente instituţiile care au iniţiat proiectele respective şi că este o chestiune care se repetă.

Ilie Sârbu a spus că opoziţia are dreptate şi că nu este perrmis ca Senatul să fie tratat astfel şi s-a întrebat dacă membrii Guvernului îşi bat joc de senatori.

“Am ajuns într-o situaţie în care nu are rost să mai venim nici noi aici. Noi ne facem că ne jucăm de-a Senatul? Instituţie supremă, Legislativ... nu mai ştiu câte atribute îi putem pune în coadă... Nu se poate. Îşi bat joc de noi? Mai mult, vă spun, dragi colegi, cu toată deschiderea, când vă duceţi pe la ministere aţi văzut că vă ţin pe la uşi, toţi. Nu au timp, sunt ocupaţi, sunt în şedinţe. Nici secretarii de stat nu stau de vorbă cu noi”, a afirmat Ilie Sârbu.

El a adăugat că în această situaţie sunt şi parlamentarii de la putere şi că reprezentanţii în Executiv îi sfidează, cu toate că premierul le-a cerut miniştrilor să-şi promoveze proiectele.

“Pe toţi, şi pe cei de la putere. Nu mai fiţi atât de înţelegători, domnilor. Eu am fost în Comisia pentru agricultură, silvicultură şi dezvoltare rurală. Ştiu colegii care au fost cu mine atunci, nu discutam treaba asta. Nu era secretar de stat, la revedere. Vii când vrei, când vrei să-ţi treci legea, altfel... O să vorbesc la grup, dacă toate grupurile agreează ideea asta, nu se repetă. Ei ştiu. Când văd că lăsăm portiţa deschisă, ne sfidează, nu le mai pasă. Şi la plen, aţi văzut, că tot domnul Iliescu vine şi mai sunt câteva doamne care mai vin pe acolo de la dezvoltare rurală”, a spus Sârbu

“Aş vrea să mai adaug un lucru. Am fost în nenumărate ori - şi am mai spus-o aici în şedinţa Biroului permanent - martor la şedinţele de coaliţie, la Birourile permanente ale partidului, când premierul le cere, mai mult decât speram noi, miniştrilor să vină, că e interesul lor să vină, să ne explice, să promoveze proiectele. Nu mai vin nici la comisii. În plen, nu ştiu câţi miniştri am văzut. Haideţi să stabilim clar şi fără să mai facem excepţii”, a mai arătat Sârbu.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu , a spus că va trimite o scrisoare primului ministru în care să îl informeze asupra faptului că miniştrii sau secretarii de stat nu vin la dezbaterile din Senat asupra proiectelor iniţiate de Guvern

“Dacă sunteţi de acord, cu asentimentul evident al dumneavoastră, aş face o scrisoare pe care s-o trimit tuturor membrilor Guvernului şi tuturor instituţiilor care sunt implicate cu proiecte legislative, prin care să-i informez asupra acestei decizii, şi prin care să le atragem atenţia că în cazul în care nu vor fi reprezentaţi la acest nivel, atunci proiectelor nu li se va da curs. Părerea mea e că nu trebuie luate în dezbatere... Nu luăm în dezbatere fără prezenţa lor şi nu facem raport, că nu asta e soluţia. Soluţia este să fie reprezentantul Guvernului prezent”, a arătat Tăriceanu.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria