Iliescu: Băsescu ne dă lecţii de cum se umple paharul şi se aranjează şpriţul. E reprezentativ?

Iliescu: Băsescu ne dă lecţii de cum se umple paharul şi se aranjează şpriţul. E reprezentativ?

Fostul şef de stat Ion Iliescu a declarat, luni, că actualul preşedinte, Traian Băsescu, dă lecţii despre cum se umple paharul şi cum se aranjează şpriţul, fiind un om care "nu pune mâna pe o carte", el întrebându-se dacă acesta este reprezentativ pentru România.

Iliescu: Băsescu ne dă lecţii de cum se umple paharul şi se aranjează şpriţul. E reprezentativ? (Imagine: Thomas Campean/Mediafax Foto)

Ion Iliescu a fost întrebat, luni, dacă în ultima perioadă a avut momente când a privit la televizor cu indignare, cu ciudă pentru că în România s-a ajuns în unele situaţii neplăcute, el răspunzând afirmativ: "Sigur. Adică putem să ne punem întrebarea: care a fost criteriul pentru care a fost preferat Băsescu lui Năstase? Are virtuţile lui, ştie să câştige omul simplu. Năstase părea probabil mai arogant, dar Năstase era un om cultivat, cu altă experineţă politică, cu altă pregătire, cu altă cultură. E pentru România reprezentantiv un om care cred că nu pune mâna pe o carte? Aţi văzut, ce ne dă el lecţii, cum anume se umple paharul, cum se aranjează şpriţul şi aşa mai deprate. Cu asemenea oameni vrem să ne prezentăm în lume? Astea sunt realităţile noastre", detaliat Iliescu.

Pe de altă parte, fostul şef de stat a apreciat că susţinerea pe care Băsescu o acordă Elenei Udrea în cursa prezidenţială, deşi nu este n spiritul Constituţiei, reprezintă un element "uman", de înţeles.

"Vă referiţi la Elena Udrea şi la susţinerea lui Băsescu? Sigur, nu e în spiritul Constituţiei. El nu are nici măcar prudenţa să mascheze aşa ceva, că altminteri, sigur, eu înţeleg, sentimental, fiecare are anumită adeziune. Eu, fiind preşedinte al ţării, bineînţeles că eram interesat ce se întâmplă în PSD şi care sunt oamenii pe care PSD îi propulsează. La fel şi el, e de înţeles acest lucru, e uman aşa ceva. Dar statutul de preşedinte al ţării impune o anumită reţinere şi un anumit comportament care să-l scutească de asemenea observaţii critice", a spus Iliescu.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...