Iliescu: Băsescu ne dă lecţii de cum se umple paharul şi se aranjează şpriţul. E reprezentativ?

Fostul şef de stat Ion Iliescu a declarat, luni, că actualul preşedinte, Traian Băsescu, dă lecţii despre cum se umple paharul şi cum se aranjează şpriţul, fiind un om care "nu pune mâna pe o carte", el întrebându-se dacă acesta este reprezentativ pentru România.

Iliescu: Băsescu ne dă lecţii de cum se umple paharul şi se aranjează şpriţul. E reprezentativ? (Imagine: Thomas Campean/Mediafax Foto)

Ion Iliescu a fost întrebat, luni, dacă în ultima perioadă a avut momente când a privit la televizor cu indignare, cu ciudă pentru că în România s-a ajuns în unele situaţii neplăcute, el răspunzând afirmativ: "Sigur. Adică putem să ne punem întrebarea: care a fost criteriul pentru care a fost preferat Băsescu lui Năstase? Are virtuţile lui, ştie să câştige omul simplu. Năstase părea probabil mai arogant, dar Năstase era un om cultivat, cu altă experineţă politică, cu altă pregătire, cu altă cultură. E pentru România reprezentantiv un om care cred că nu pune mâna pe o carte? Aţi văzut, ce ne dă el lecţii, cum anume se umple paharul, cum se aranjează şpriţul şi aşa mai deprate. Cu asemenea oameni vrem să ne prezentăm în lume? Astea sunt realităţile noastre", detaliat Iliescu.

Pe de altă parte, fostul şef de stat a apreciat că susţinerea pe care Băsescu o acordă Elenei Udrea în cursa prezidenţială, deşi nu este n spiritul Constituţiei, reprezintă un element "uman", de înţeles.

"Vă referiţi la Elena Udrea şi la susţinerea lui Băsescu? Sigur, nu e în spiritul Constituţiei. El nu are nici măcar prudenţa să mascheze aşa ceva, că altminteri, sigur, eu înţeleg, sentimental, fiecare are anumită adeziune. Eu, fiind preşedinte al ţării, bineînţeles că eram interesat ce se întâmplă în PSD şi care sunt oamenii pe care PSD îi propulsează. La fel şi el, e de înţeles acest lucru, e uman aşa ceva. Dar statutul de preşedinte al ţării impune o anumită reţinere şi un anumit comportament care să-l scutească de asemenea observaţii critice", a spus Iliescu.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cică vindecă singurătatea, ia cu mâna! / Sexy-consiliera personală a Ministrului Sănătății, 26 de ani, absolven…

2 O să aveți un șoc! / Facem publice infracțiunile pe care zeița infractorilor, Alina Gorghiu, le vrea executate a…

3 Nouă ni se spune că masca este inutilă / Virusologul Mihnea Boștină: Din ce în ce mai multe date sprijină ipotez…

4 Mafia PSD / Asta a livrat combinezoane la spitalul groazei din Suceava! „Protejata" lui Vanghelie: contracte de …

5 Generalul-maior în rezervă Ionel Oprea: O parte din cadrele medicale de la Spitalul din Suceava refuzau să poa…

recomandări

Te ia DNA: MIZDRAN MIHAITA MARIAN

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Trucurile astea cu cărți sfidează gravitația