Iohannis: Premierul face niște promisiuni pentru la anul

Iohannis: Premierul face niște promisiuni pentru la anul

Candidatul ACL la prezidențiale, Klaus Iohannis, a declarat luni, la o întâlnire cu pensionarii, că premierul Victor Ponta face promisiuni pentru la anul, punctând că guvernanții nu ar trebui să se folosească de necazul și greutățile oamenilor pentru a mai obține niște voturi.

"Am văzut, chiar zilele astea, că premierul mai face niște promisiuni pentru la anul. Oare câte promisiuni iluzorii am mai auzit de la tânărul prim-ministru și câte dezamăgiri au urmat după ele? Guvernanții nu ar trebui să se folosească de necazul și greutățile oamenilor pentru a mai obține niște voturi", a spus Iohannis la întâlnirea sa cu pensionarii care a avut loc la cinematograful Patria.

El a prezentat proiectul său cu privire la pensionari.

"În România lucrului bine făcut, care este viziunea mea, pensionarii au un trai decent în realitate, nu doar în promisiuni, și sunt cu adevărat respectați. Prima dovadă de respect este chiar capacitatea societății de a oferit o viață mai bună seniorilor săi. Eu cred că teama să nu fie tăiate pensiile sau îndoiala că nu se vor putea plăti pensii nu au ce căuta în România secolului XXI. A plăti pensiile la timp nu este un favor pe care statul îl face, ci este o obligație a statului. Nu este un merit al Guvernului, ci o minimă dovadă de normalitate. Ca președinte, voi fi garantul că dreptul la pensie vă este garantat și că guvernele care vor urma nu vor transfera propria lor incompetență în tăieri de pensii și drepturi cuvenite în urma muncii", a afirmat Iohannis.

În viziunea sa, un trai decent înseamnă mai mult decât o pensie plătită la timp, și anume, garanția că veniturile pensionarilor sunt un drept câștigat și nu sunt la dispoziția niciunui politician și a nimănui.

"Nimeni nu are dreptul să vă reducă veniturile obținute prin muncă cinstită. Știu că orice leu în plus contează, dar în România ultimilor ani ne-am obișnuit să ne mulțumim cu puținul pe care ni-l dă Guvernul cu o mână, în timp ce ne ia cu două. Degeaba se mai dau câțiva lei în plus la pensii, în timp ce apar noi taxe și prețurile cresc", a arătat candidatul ACL la prezidențiale.

Iohannis a susținut că "pensionarii vor avea un trai cu adevărat decent și nu vor mai sta cu grija zilei de mâine atunci când economia va începe să se miște, să producă și să creeze locuri de muncă".

"Asta înseamnă pentru mine România lucrului bine făcut. Atunci, niciun guvern nu își va mai permite să drămuiască sărăcia și să înșele așteptările, atunci va fi posibil un trai decent și venituri decente pentru pensionari. Pentru ca dumneavoastră să aveți o viață mai bună, este obligatoriu ca întreaga țară să se însănătoșească. Se poate, dacă avem lideri care se țin de cuvânt, care fac mai puțin scandal, mai puțin spectacol și se preocupă de problemele reale", a adăugat liderul PNL.

El a spus că românii vor avea în el un președinte care face lucrurile temeinic, cu seriozitate și cu grijă pentru oameni.

"O prioritate a programului meu pentru România lucrului bine făcut o reprezintă sănătatea. Mă refer aici la investiția în sănătate, la cheltuirea corectă și eficientă a banilor publici, în favoarea pacienților și la respectarea drepturilor pacienților. Sunt mult mai multe lucruri care se pot face dacă ar exista o dezbatere reală, un dialog între cei responsabili, între instituții, dincolo de apartenența de partid. Noi toți vă datorăm respect și apreciere pentru o viață de muncă și recunoștință, pentru lucrul bine făcut, pentru familiile voastre. Avem în 2014, la un sfert de secol de la Revoluție, șansa de a așeza România pe un drum al speranței, al prosperității și al respectului. Veți avea în mine un președinte care vă respectă, care vă reprezintă cu decență și care vă prețuiește. Am convingerea că din noiembrie putem construi împreună România lucrului bine făcut", a conchis Iohannis.

La evenimentul electoral de la cinematograful Patria au participat aproximativ 800 de pensionari și mai mulți lideri ACL, precum Vasile Blaga, Sulfina Barbu, Mihai-Răzvan Ungureanu, Teodor Atanasiu, Petre Roman, Andrei Chiliman, care au transmis mesaje de susținere pentru Klaus Iohannis.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...