Material exploziv / Traian Băsescu trebuie să recunoască acum că fratele său este un interlop

Material exploziv / Traian Băsescu trebuie să recunoască acum că fratele său este un interlop

Scandalul izbucnit la Constanţa scoate definitiv capacul de pe o oală cu căcat în care este băgat de ani de zile fratele preşedintelui statului, Mircea Băsescu. Iar preşedintele României ar trebui să fie cinstit şi să recunoască public un lucru care a devenit evident: fratele său este un interlop. N-are Traian Băsescu nici o vină, că doar cu fraţii te naşti şi nu ţi-i alegi. Cu atât mai mult ar trebui să facă acest gest. Dacă nu-l va face, riscă o compromitere definitivă şi irevocabilă. Pentru că inconştientul ăla de frate- sau pur şi simplu un bou- a intrat în combinaţii atât de toxice încât, acum, o tentativă de a pune batista pe ţambal ar lăsa prea multe urme şi prea multe obligaţii. Îmi vine greu să cred că ditamai preşedintele ţării nu a ştiut la momentul în care fratele său i-a botezat un nepot, că acest Bercea, pe numele său din buletin Sandu Anghel, este cel mai influent cămătar din Olt şi împrejurimi, că are un dosar de câteva zeci de kilograme cu evaziuni în dauna statului, că Bercea recupera terenuri de la datornici în municipiul Slatina şi apoi construia ilegal clădiri care între timp, în urma unor decizii ale justiţiei, au fost dărâmate. Că Bercea a ajuns la Mircea prin intermediul unui alt interlop, pe numele său Marian Căpăţână, un individ căsătorit cu o solistă de la Teatrul Fantasio din Constanţa, şi care gravita de mai multă vreme, ca un hemoroid, pe lângă imbecilul de frate-său. Acest Căpăţână se laudă că este verişor cu primarul Aradului, Gheorghe Falcă. Iar cunoscătorii ştiu că Falcă a intervenit, la un moment dat, în favoarea lui pentru a obţine, în timpul guvernării PDL, un contract la o subsidiară a Hidroelecrica. Sora acestui Căpăţână este o respectată avocată din Bucureşti. Dar pentru că nu are, săraca, nici o implicare în această dandana, nu are rost să îi spunem numele. Legăturile dintre Bercea şi Căpăţână  erau de notorietate la momentul consumării botezului iar Căpăţână apare în prim-plan în toate filmuleţele difuzate de televiziuni de la acel botez. Nici atunci nu a avut Traian Băsescu nişte semne de întrebare cu privire la onestitatea acelui gest creştinesc? Toată lumea din zonă ştie că Marian Căpăţână lua bani cu camătă de la Bercea. Şi tot lumea ştie că accesul la Mircea Băsescu a fost o datorie a lui Căpăţână faţă de Bercea. Iar Mircea Băsescu nu a fost decât un cretin dus de nas. Dar a fost oare doar aşa? Sau a primit şi el o recompensă, măcar pentru publicitatea făcută lui Bercea? Având în vedere caracterul mărunt de care dă dovadă, înclinăm să credem că a fost recompensat. Asta ar fi prima fază a poveştii.

Până să trecem la actul doi, la fel ca în poveştile arabe, există o trecere. Vă mai aduceţi aminte de povestea implicării lui Mircea Băsescu, printr-o firmă pe numele fetei, într-o afacere cu nişte muniţie care trebuia distrusă în Bulgaria? A fost ceva pe care au bătut monedă cretinii de la antena3 şi s-a răsuflat repede. Ei bine, la ceva timp după ce s-au stins focurile, cine credeţi că flutura pe la nasul unora actele că el e proprietarul acelei firme, fostă a fiicei lui Mircea Băsescu? Aţi ghicit din prima, nu-i aşa? Marian Căpăţână. Este incredibilă şi neverosimilă, dacă nu bolnăvicioasă, această legătură între Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână. Şi acum venim la actul doi. Adică în legătură cu cele întâmplate după arestarea lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. După ce aţi citit cele de mai sus, credeţi că rudele lui Bercea, în frunte cu Izaura, doamna fină a domnului frate al preşedintelui, l-au căutat pentru căutarea unei soluţii pe Mircea Băsescu sau pe Marian Căpăţână. Noi credem că l-au căutat pe Marian Căpăţână. Şi, în nesimţirea noastră, credem şi că Marian i-a făcut la portofel, promiţându-le marea cu sarea, pe domnii rromi. Care, acum, procedează ca atare, dând în ăla care este cineva. Pentru că nu băgăm mâna în foc că Mircea Băsescu ar fi parte la aşa ceva. Ar depăşi orice imaginaţie. Asta nu îl absolvă însă cu nimic de la căcatul în care s-a vârât, hai să nu zic zglobiu, ca un dobitoc, comportându-se ca un interlop.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…