Meleșcanu: Președintele nu a cerut o listă, mi-a cerut numele celor care sunt ofițeri acoperiți în Guvern

Meleșcanu: Președintele nu a cerut o listă, mi-a cerut numele celor care sunt ofițeri acoperiți în Guvern

Fostul șef al Serviciului de Informații Externe, Teodor Meleșcanu, a declarat vineri că președintele Traian Băsescu nu a cerut o listă, ci numele celor care sunt ofițeri acoperiți în Guvern.

"Din punct de vedere al listei, așa este, este corect, președintele nu a cerut o listă, mi-a cerut numele celor care sunt ofițeri acoperiți în Guvern. Numele înseamnă mai multe persoane, de aceea m-am referit la o listă a ofițerilor acoperiți", a spus Teodor Meleșcanu, candidat la Președinție, într-o conferință de presă.

Teodor Meleșcanu a explicat că șeful statului a cerut să se comunice dacă în Guvern există ofițeri acoperiți ai SIE sau foști ofițeri acoperiți ai SIE și în același timp să se comunice perioadele în care au făcut parte din serviciu.

"S-a cerut să se comunice dacă în Guvern există ofițeri acoperiți ai SIE sau foști ofițeri acoperiți ai SIE și în același timp să se comunice perioadele în care au făcut parte din serviciu", a spus Meleșcanu.

Întrebat cum comentează afirmațiile șefului statului care a spus că a fost o situație fără precedent ca un șef al SIE să refuze să ofere o informație unui președinte, Meleșcanu a răspuns: "Nu cred că a fost o situație fără precedent, ceea ce a caracterizat în general activitatea serviciilor secrete a fost reforma lor și respectarea legalității în desfășurarea activităților lor. Răspunsul meu nu a fost un răspuns de refuz al meu față de președinte pentru că nici nu se poate pune problema având în vedere pozițiile noastre în stat. A fost un răspuns al SIE care a precizat cu claritate că potrivit prevederilor legale asemenea date nu pot fi transmise nimănui".

Meleșcanu a precizat că în continuare șeful statului trebuie să beneficieze, ca și primul ministru și președinții celor două Camere parlamentare, "de toate informațiile care le sunt necesare pentru desfășurarea în bune condiții a activităților lor".

"În legătură cu primirea de informații, este evident că în continuare președintele trebuie să beneficieze, ca și primul ministru, ca și președinții celor două Camere, ca și miniștrii, de toate informațiile care le sunt necesare pentru desfășurarea în bune condiții a activităților lor și pentru adoptarea unor decizii corecte", a arătat Meleșcanu.

El a susținut că toate aceste declarații politice nu ajută în niciun fel la clarificarea disputei care există la ora actuală între președintele Traian Băsescu și premierul Victor Ponta.

"Din punctul meu de vedere, toate aceste declarații politice nu ajută în niciun fel la clarificarea disputei care există la ora actuală între președintele Traian Băsescu și premierul Victor Ponta. Dacă există asemenea probleme, ele trebuie să fie soluționate de organele competente ale statului român", a spus Meleșcanu.

Președintele Traian Băsescu a declarat miercuri că nu a solicitat o listă cu ofițerii acoperiți, susținând că fostul șef al SIE Teodor Meleșcanu minte în acest caz.

"Nu am cerut nicio listă. Documentul arată că dl. Meleșcanu a dezinformat, continuând să se plaseze în zona de a face politică", a spus Băsescu, la Palatul Cotroceni.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?