Mitrea SHOW/Mama i-a vândut o casă lui Hrebenciuc cu 250.000. Din ăia i-am dat lui Sechelariu un MILIARD, că PIERDUSE TOT la POKER

Mitrea SHOW/Mama i-a vândut o casă lui Hrebenciuc cu 250.000. Din ăia i-am dat lui Sechelariu un MILIARD, că PIERDUSE TOT la POKER

Miron Mitrea face dezvăluiri la Curtea Supremă: “Mama i-a vândut un apartament lui Hrebenciuc, am primit 250 de mii de dolari”.

Un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie dezbate marţi un nou termen al dosarului în care deputatul PSD Miron Mitrea a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare pentru luare de mită în dosarul referitor la renovarea casei mamei sale din localitatea Voluntari. Marţi este al doilea termen al apelului declarat de Miron Mitrea, după ce pe 12 ianuarie dosarul a fost amânat deoarece Mitrea şi Irina Jianu au declarat că nu şi-au angajat avocaţi.

 Mitrea a povestit judecătorilor cum mama sa i-a vândut lui Viorel Hrebenciuc o casa cu 250 mii de dolari. Apoi i–a dat un miliard de lei lui Sergiu Sechelariu deoarece pierduse la poker tot si era disperat. El arată că Irina Jianu i-a pus gresia din baia și i-a ales faianța în timp ce era sefa ISC. Coșul de la casă i-ar fi căzut de trei ori.

Irina Jianu nu a venit astăzi la proces. Avocatul acesteia  a zis ca nu și- a încasat pensia, deci nu are bani de transport. Este audiat Miron Miron Mitrea, declarație: Sergiu Sechelariu i-a arătat o copie a autorizației de construire falsă. Sechelariu i- a tot mărit valoarea contractului de la 1,5 miliarde la 3,5 miliarde de lei vechi. “Am aflat că-i falsă autorizația de la DNA. Vertcon nu a plătit TVA deloc. Imobilul era al mamei mele fiind dobândit în 2001 dupa ce a vândut două imobile. Unul i l-am vândut lui Hrebenciuc cu 250 mii de dolari. Dupa ce l-am renovat,” arată Mitrea. Banii i- ar fi dat mamei sale în mare parte.

Numirea în funcție a Irinei Jianu nu a avut legătură cu acele lucrări. Ea a fost numită în funcție înainte de cumpărarea casei. “Jianu nu era membru PSD dar a fost susținută de partid după ce eu am propus-o. Am cunoscut-o la Bacău. Era un constructor foarte bun. Pentru funcție era propusă o altă persoană. In seara respectivă, numitul a fost urcat pe masa  la Intercontinental și aplaudat. Cand am auzit asta am rupt ordinul si am numit-o pe Jianu”, precizează Mitrea.

Miron Mitrea: Al doilea apartament de lângă Gara de Nord, mama l- a vandut cu 25-30 mii de dolari în 2001.

Instanța: De ce ati achitat a doua parte abia în 2005?

Miron Mitrea: Firma a început să facă presiuni. Mama s-a împrumutat cu 1 miliard și eu i -am dat lui Sechelariu. Nu mi-a dat chitanța. Avea nevoie de bani că pierduse la poker. Toata familia juca. Jianu s-a mai dus de cateva ori  pe santier. A fost împreună cu mama în Grecia, la un târg de faianță.

Cand i-am vândut lui Hrebenciuc, deși prețul era de 2 miliarde, am primit 250 de mii de dolari. Mama mea ca toate săsoaicele se împrumuta între ele.

Avocata lui Jianu cere audierea clientei sale și a casierei de la Vertcon. Avocata lui Mitrea vrea o expertiză tehnică evaluatorie. DNA se opune. Avocata lui Mitrea  cere o confrutare Sechelariu-Mitrea. DNA se opune din nou. Instanța se retrage pentru deliberări.

 Condamnarea

Pe 15 octombrie 2014, deputatul PSD Miron Mitrea, fost ministru al Transporturilor, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare, judecători dispunând şi confiscarea sumei de 169.000 lei.

În acelaşi dosar, fosta şefă a Inspectoratului de Stat în Construcţii, Irina Jianu, a fost condamnată la cinci luni închisoare.  Cei doi au declarat apel.

Acuzațiile DNA 

Potrivit DNA, în perioada 2001-2002, Miron Mitrea ar fi primit de la Irina Jianu foloase necuvenite în cuantum de 927.420 de lei în schimbul numirii şi menţinerii acesteia în funcţia de inspector-şef adjunct şi inspector-şef al ISC.

DNA susţine că această sumă reprezintă contravaloarea lucrărilor de construcţii, amenajare şi dotare efectuate cu titlu gratuit şi în lipsa unor contracte de antrepriză sau subantrepriză de SC Conimpuls SA Bacău, SC Vertcon SA Bacău, SC Durimpuls SRL Bacău şi SC Regal Glass SRL Bacău la un imobil din judeţul Ilfov, proprietatea mamei lui Miron Mitrea.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „O fată dezbrăcată şi sângerândă urla pe trotuar. Cel mai probabil îi dăduseră drogul violului“

2 ULTIMA ORĂ Oana Mizil, în spital după ce a fost bătută de Marian Vanghelie!

3 Așa o fi? / Continuă tradiția turnătorilor de lux la DNA în PSD?

4 Citiți ce va fi în Grecia!

5 De citit! / Cinci motive pentru care litoralul românesc trebuie evitat cu orice preţ