NERUŞINARE/Firea (PSD): Există suspiciuni de fraudă la secțiile din Berlin, Paris și Chișinău

NERUŞINARE/Firea (PSD): Există suspiciuni de fraudă la secțiile din Berlin, Paris și Chișinău

PSD atrage atenția asupra "unor elemente care ridică suspiciuni de fraudă la secțiile din Berlin, Paris și Chișinău", a declarat duminică vicepreședintele social-democrat Gabriela Firea.

Potrivit acesteia, PSD le cere președinților secțiilor de vot din diaspora să manifeste "maximă vigilență" cu privire la perspectiva fraudării votului, în mod special în Paris și Berlin, precum și aplicarea legii.

"Ambasadorii și membrii din ambasade, precum și președinții din secțiile de vot fac presiuni asupra celor care se ocupă de organizarea alegerilor cu scopul de a perturba buna organizare a votului. Ambasadorii îi reprezintă pe români și ar fi bine să uite că au fost numiți de Traian Băsescu și să-și facă datoria cu onestitate și cu profesionalism. Cerem președinților secțiilor de vot din diaspora să manifeste maximă vigilență cu privire la perspectiva fraudării votului, în mod special în Paris și Berlin. Reprezentanții PSD-UNPR-PC din secțiile de vot din aceste localități au semnalat comportamente dubioase ale unor reprezentanți ai ambasadelor de la Berlin și Paris. Avem informații că se forțează procedurile în aceste secții de vot cu intenții clare de fraudare a votului. Cerem autorităților responsabile să verifice aceste aspecte și acolo unde este cazul să aplice fără rezerve legea", a afirmat Firea într-o conferință de presă.

Ea a adăugat că secțiile de votare din diaspora și din țară au fost dimensionate "după o discuție și o analiză directă cu ambasadele — exact ce au transmis domnii ambasadori la MAE ca necesar de secții de votare, exact așa s-a procedat, iar dacă nu au calculat bine sau cu bună intenție, trebuie să răspundă pentru aceste cozi".

"Am fost sunați de foarte mulți simpatizanți care spun că stau la cozi și au sentimentul, și unii dintre ei și informațiile, că pur și simplu se blochează în mod intenționat procesul electoral", a susținut social-democrata.

Gabriela Firea a adăugat că au fost înregistrate probleme și în Regie, acolo unde studenții sunt "blocați în mod abuziv să intre în secții" pentru a-și exprima opțiunea de vot.

"Cerem președinților secțiilor de vot să fie vigilenți și să intervină pentru a-i ajuta pe studenți să voteze. Cerem reprezentanților ACL să înceteze presiunile la adresa organizatorilor alegerilor. Studenții trebuie să fie lăsați să voteze iar ACL trebuie să oprească acțiunile de intimidare", a spus ea.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO O „dronuță” kamikaze rusească ia la ţintă obuzierele americane ale ucrainenilor

2 I-a mirosit pe ruși? / Adelin Petrișor a demisionat de la Euronews România cu doar câteva zile înainte de lansarea postului

3 Foarte interesante amănunte! Și lumea crede că rușii sunt blocați total....

4 VIDEO Priviți, 7 lovituri „chirurgicale” aplicate de ucraineni unităților ruse ascunse printre casele unui sat

5 VIDEO Ce mahăr din mafia imobiliară o proteja? / Acesta este funcționarul din Primăria Capitalei care a fugit cu acte de la Urbanism