O mizerie umană/Firea: Ridic niște semne de întrebare referitoare la implicarea lui Iohannis în traficul cu copii/Noi: Fusta n-o ridici, dacă tot e pe ridicate?

O mizerie umană/Firea: Ridic niște semne de întrebare referitoare la implicarea lui Iohannis în traficul cu copii/Noi: Fusta n-o ridici, dacă tot e pe ridicate?

Purtătorul de cuvânt al PSD, senatoarea Gabriela Firea, a declarat joi, că dorește să ridice niște semne de întrebare referitoare la implicarea familiei Iohannis, respectiv a candidatului ACL, în traficul cu copii, citând în acest sens informații adunate din presă.

Firea a dat publicității în acest sens și o scrisoare deschisă în care propune românilor să se uite la fapte, la date, la realități, care "arată un profil total neașteptat pentru cel care dorește să ajungă președinte al României".

Gabriela Firea a detaliat un caz din anii 90, în care trei copii orfani au fost înfiați de o familie de canadieni, cu sprijinul familiei Iohannis, copii despre care bunica și mătușa acestora nu mai știe nimic după toți acești ani.

"În anul 1997 ziaristul Dan Tapalagă scria în "Ziua de Ardeal" despre implicarea cuplului de profesori Iohannis în adopții de copii din comuna Rășinari, județul Sibiu, pentru cetățeni canadieni și era emisă ipoteza că acești copii au devenit 'piese de schimb' în bănci de organe'", a susținut Gabriela Firea, într-o conferință de presă.

Ea a dorit să sublinieze că nu se referă la procedurile legale de adopție, ci la rețele ilegale, la mecanismele "întunecate" prin intermediul cărora copii României au trimiși peste graniță, și nu se mai știe nimic despre soarta lor. "Cazul Iliuț de la începutul anilor 90 este un astfel de caz", a exemplificat senatoarea PSD.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite un text care ar trebui să dea de gândit talibanilor USR PLUS / Sau și despre acest om o să spună că este vâ…

2 Mircea Marian / Căutând o poză cu Tudorel Toader am dat peste acest moment istoric: delegația USR la discuții d…

3 Preotul Eugen Tănăsescu: „Nu-l scoateţi vinovat pe IPS Teodosie, pentru că nişte cinici v-au dat cârpe de doi …

4 BBC / Unul din marile mistere ale biologiei a fost rezolvat

5 Arrivederci, Romania! / Decizia Justiţiei italiene de a nu-l extrăda în România pe fugarul Dragoş Săvulescu a r…