O mizerie umană/Firea: Ridic niște semne de întrebare referitoare la implicarea lui Iohannis în traficul cu copii/Noi: Fusta n-o ridici, dacă tot e pe ridicate?

O mizerie umană/Firea: Ridic niște semne de întrebare referitoare la implicarea lui Iohannis în traficul cu copii/Noi: Fusta n-o ridici, dacă tot e pe ridicate?

Purtătorul de cuvânt al PSD, senatoarea Gabriela Firea, a declarat joi, că dorește să ridice niște semne de întrebare referitoare la implicarea familiei Iohannis, respectiv a candidatului ACL, în traficul cu copii, citând în acest sens informații adunate din presă.

Firea a dat publicității în acest sens și o scrisoare deschisă în care propune românilor să se uite la fapte, la date, la realități, care "arată un profil total neașteptat pentru cel care dorește să ajungă președinte al României".

Gabriela Firea a detaliat un caz din anii 90, în care trei copii orfani au fost înfiați de o familie de canadieni, cu sprijinul familiei Iohannis, copii despre care bunica și mătușa acestora nu mai știe nimic după toți acești ani.

"În anul 1997 ziaristul Dan Tapalagă scria în "Ziua de Ardeal" despre implicarea cuplului de profesori Iohannis în adopții de copii din comuna Rășinari, județul Sibiu, pentru cetățeni canadieni și era emisă ipoteza că acești copii au devenit 'piese de schimb' în bănci de organe'", a susținut Gabriela Firea, într-o conferință de presă.

Ea a dorit să sublinieze că nu se referă la procedurile legale de adopție, ci la rețele ilegale, la mecanismele "întunecate" prin intermediul cărora copii României au trimiși peste graniță, și nu se mai știe nimic despre soarta lor. "Cazul Iliuț de la începutul anilor 90 este un astfel de caz", a exemplificat senatoarea PSD.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria