Oltean: La noi, un singur primar PDL va trece din dragoste la PSD; ceilalţi, la şantaj şi ameninţări

Oltean: La noi, un singur primar PDL va trece din dragoste la PSD; ceilalţi, la şantaj şi ameninţări

Vicepreşedintele PDL, deputatul Ioan Oltean, spune că un singur primar PDL din judeţul Bistriţa-Năsăud, cel din comuna Prundu Bârgăului, trece la PSD “din dragoste”, restul fiind supuşi la “şantaj şi ameninţări”.

Oltean: La noi, un singur primar PDL va trece din dragoste la PSD; ceilalţi, la şantaj şi ameninţări (Imagine: Cristiana Sabau/Mediafax Foto)

Ioan Oltean a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că OUG privind migraţia este "neconstituţională" şi a fost adoptată "în pripă", fără toate avizele necesare adoptării ei.

“Suntem în faţa unui act normativ prin care se deschide, fără niciun fel de reţinere, posibilitatea de a se trece de la un partid la altul. ACL a depus deja la Avocatul Poporului o solicitare de contestare la Curtea Constituţională a acestei OUG care este totalmente neconstituţională. În plan judeţean, dar nu numai, vom face plângeri la instanţă împotriva fiecărui ales local - primar, viceprimar, consilier - , prin care vom cere instanţei să constate pierderea mandatului de ales local invocând excepţia de neconstituţionalitate a ordonanţei din august a.c. I-am atenţionat pe aleşii noştri care sunt consecinţele în situaţia în care domniile lor vor opta pentru a trece la o altă formaţiune politică decât cea care i-a consacrat ca şi aleşi locali”, a spus Oltean.

Liderul PDL a adăugat că nu aspectul plecării este cel contestat, ci modul în care pleacă aleşii, respectiv "prin crearea unui cadru legislativ ilegal, prin şantaj, ameninţări şi promisiuni".

"Banul public este folosit pentru a-i determina să treacă la o formaţiune aflată la guvernare”, a adăugat vicepreşedintele PDL.

Oltean a afirmat, totodată, că joi se afla în teritoriu, iar un primar PDL din Bistriţa-Năsăud era căutat de către un deputat PSD căruia nu i-a dat numele.

“I-a cerut să meargă să completeze adeziunea la PSD. Toţi primarii care au fost căutaţi miercuri şi joi - imediat ce a fost publicată OUG - pentru a trece de îndată şi a se putea raporta misiunea îndeplinită. În Bistriţa-Năsăud nu este decât, poate, un singur primar care va trece la PSD din dragoste faţă de această formaţiune politică sau faţă de liderii ei. Restul trec sub presiuni, sub ameninţări, prin alte forme care le viciază voinţa. Nu e o scuză, dar este o explicaţie pe care ei au simţit nevoia să ne-o prezinte”, a spus Oltean.

Întrebat despre ce primar este vorba, Oltean a spus: “Doru Crişan, primarul din Prundu Bârgăului, a declarat că pleacă din sentimente de dragoste. Vom trăi şi vom vedea cine sunt ceilalţi jucători ai acestui meci nocturn. Aşteptăm. Am câteva întâlniri cu câţiva primari, nu în ideea de a-i determina să rămână, n-am fost adeptul dragostei cu sila. Am ţinut să-i atenţionez asupra posibilelor consecinţe negative dacă vor pleca. Sunt importanţi şi necesari acum, din noiembrie nu va mai prezenta niciun fel de importanţă niciunul dintre primarii care vor trece la PSD pentru că alegeri mai sunt doar în 2016 şi cunoaştem cu toţii apetitul PSD spre lovituri de acest fel în preajma alegerilor”.

La alegerile din 2012, PDL a câştigat 26 de primării din 62, iar PSD un număr de 23 de primării la care se alătură primarul Năsăudului, Mircea Romocea, care a candidat independent, dar este susţinut de PSD. Restul primarilor sunt de la PNL, UDMR şi PC, PP-DD.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani