Oprișan: Sunt de acord cu separarea funcțiilor politice de cele administrative

Oprișan: Sunt de acord cu separarea funcțiilor politice de cele administrative

Președintele PSD Vrancea, Marian Oprișan, a declarat duminică, la Palatul Parlamentului, că este de acord ca Victor Ponta să rămână și președinte al partidului și prim-ministru, iar de la președinte executiv în jos funcțiile politice să se separe de cele administrative.

"Sunt de acord cu acest principiu (n.r.—separarea funcțiilor politice de cele administrative), împreună hotărâm. Dacă președintele partidului, în proiectul de reformă, trebuie să fie și prim-ministru, astăzi, când vorbim referindu-ne la Victor Ponta, opinia mea este că președintele partidului trebuie să rămână și prim-ministru. În rest, dacă hotărâm că de la președintele executiv și până la președintele de organizație județeană trebuie să separăm funcțiile administrative de cele politice, evident că poate să devină o realitate", a spus Oprișan.

El a adăugat că, pe de altă parte, PSD trebuie să spună foarte clar că România are nevoie de o stângă puternică, iar populația — de un partid social-democrat puternic.

În opinia sa, ar fi fost mai bine ca proiectul de reformă în PSD să fie pus mai întâi în dezbaterea mecanismelor statutare ale partidului.

El a afirmat că nu a fost chemat și nu a participat la o întâlnire între președintele executiv al partidului, Liviu Dragnea, și președinții de organizații.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea îl dă în gât pe Adrian Năstase / Unde au fost dosite tablourile scumpe înainte de percheziți…

2 Un zvon...

3 Surpriză totală! Cu cine suntem, genetic, aproape identici

4 Banii City Insurance s-au dus în buzunarele cumnatului lui Adrian Năstase?

5 Cum funcţionează softul de spionaj Pegasus, cum poţi vedea dacă eşti „pândit” prin telefon