Pentru şefia SRI şi SIE Iohannis are de ales între un PUPINCURIST şi o fostă SLUGĂ a lui Meleşcanu

Pentru şefia SRI şi SIE Iohannis are de ales între un PUPINCURIST şi o fostă SLUGĂ a lui Meleşcanu

Preşedintele Klaus Iohannis are două servicii secrete fără şefi civili. Cele două variante pe care le are în mapa de pe birou sunt Eduard Raul Hellvig şi Adrian George Scutaru. Doi lingăi. Unul, Hellvig, e un pupincurist care dă în bâlbâială dacă rămâne două zile fără proptea politică sau sinecură, celălalt, Scutaru este un băiat de la ţară luat în braţe de servicii de mai mult timp. Hellvig a fost angajatul lui Dan Mihalache iar Scutaru sluga lui Teodor Meleşcanu. Vreo 3 ani de zile.

Eduard Raul Hellvig s-a născut la 27 octombrie 1974 la Zalău şi este vicepreședinte al Partidului Național Liberal responsabil cu relațiile externe, membru al Parlamentului European.

 Studiile și activitatea profesională

Eduard Hellvig a absolvit Facultatea de Științe Politice și Administrație Publică a Universității Babeș-Bolyai din Cluj în anul 1997. În timpul studiilor universitare a obținut o bursă a Fundației Soros pentru o Societate Deschisă pentru proiectul “Cine guvernează sau cine deține puterea în România?”. Tot în timpul facultății a ocupat și poziția de director de programe al Institutului de Analiză Politică din Cluj.

În 1997, proaspăt ieșit de pe băncile facultății, Eduard Hellvig a dobândit licența de broker al Bursei de Valori București.

În 1999 a participat la școala de vară organizată de Centrul de Studii Post-Comuniste a Universității Maryland, College Park.

În perioada 2001-2003 Eduard Hellvig a ocupat poziția de Director General al Institutului de Studii Sociale, iar în 2004 a devenit Directorul Executiv Sintezis România.

Și-a continuat pregătirea profesională, în 2006 absolvind Colegiul Național de Apărare al Universității Naționale de Apărare "Carol I" și SES Centrul European de Studii de Securitate “George Marshall”.

În 2009 a devenit doctor în Științe Politice al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative București (SNSPA).

Activitatea politică

În perioada 1998-2000 a fost, pe rând, consilier politic al fostului vice-președinte PNL Horia Rusu și al Ministrului de InterneConstantin Dudu Ionescu, precum și consilier al candidatului la președinția României Mugur Isărescu.

În 2004 a fost ales deputat de Bihor în Parlamentul României, în timpul mandatului fiind secretar al Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională și membru al Adunării Parlamentare a NATO.

Eduard Hellvig a fost ales în anul 2006 să facă parte din primii europarlamentari ai României, perioadă în care a făcut parte din Comisia de Comerț Internațional (INTA) și Subcomisia pentru Securitate și Apărare (SEDE).

Din 2008 este membru al Partidului Național Liberal, în 2009 devenind consilierul președintelui PNL Crin Antonescu De la începutul anului 2011 și până la 11 martie 2014 a ocupat funcția de secretar general al Partidului Național Liberal.

În 2012 a facut parte din Guvernul Victor Ponta, ca ministr al Dezvoltării Regionale și Turismului.

La alegerile parlamentare din decembrie 2012 a fost ales deputat în Colegiul uninominal nr. 4, Ilfov. Eduard Hellvig a fost vicepreședinte al Camerei Deputaților și a făcut parte din Comisia pentru Afaceri Europene și din Delegația României la Adunarea Parlamentară a NATO.

La 3 septembrie 2013 a demisionat din Parlamentul României pentru a prelua mandatul de europarlamentar liberal. Din 4 septembrie 2013 este membru al Parlamentului European. Face parte din Comisia pentru piața internă și protecția consumatorilor, Delegația la Comisia parlamentară de cooperare UE-Moldova, Delegația la Adunarea Parlamentară Euronest. Este membru supleant în Comisia pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară și în Comisia pentru afaceri juridice.

Eduard Hellvig este căsătorit cu Andreea Hellvig, având împreună o fiică.

În perioada 20 decembrie 2011 - 14 septembrie 2012, Eduard Raul Hellvig a fost angajat pe funcţia de cercetător în ştiinţe politice în cadrul SC DIB MEDIA CONSULTANCY SRL al cărei administrator a fost Sorin Dan Mihalache, ACTUAL CONSILIER PREZIDENŢIAL.

Adrian George Scutaru s-a născut la 24 octombrie 1973 la Focșani. Deputat de Buzău în Parlamentul României din 2004, reales în 2008 și 2012. Actualmente, consilier prezidenţial. A fost ales deputat de Buzău în Parlamentul României, din partea Partidului Național Liberal, două mandate, în legislaturile 2004-2008 și 2008-2012. În mandatele 2008-2012 și 2012-2016 a fost ales deputat în colegiul uninominal 1 Buzău, format din orașele Nehoiu, Pătârlagele și comunele Berca, Calvini, Catina, Chiojdu, Cislău, Măgura, Pănătău, Pârscov, Tisău, Unguriu, Viperești

Studii

 A absolvit Liceul de Filologie-Istorie din Municipiul Onești, județul Bacău.

În anul 1998 a absolvit Universitatea București, Facultatea de Istorie, fiind licențiat în istorie, urmând, în cadrul aceleași facultăți, și cursurile masterului în relații internaționale (2001).

Parcursul educațional și de perfecționare a continuat în 2006 cu absolvirea Colegiului Național de Apărare - seria XV, în 2010 -Colegiul NATO de la Roma - Cursul pentru generali, ofițeri de rang înalt și ambasadori (GFOAC 1/2010) și Colegiul Național de Informații - seria X.

În anul 2011 a participat la o serie de seminarii și programe de perfecționare pe probleme de securitate: „Seminar pe probleme de securitate dedicat pentru oficiali români”, Centrul European pentru Studii de Securitate „George C. Marshall”, Garmish - Partenkirchen, Germany; Program organizat de Departamentul de Stat al SUA, „International Visitor Leadership Program on U.S. - European Security Issues”, SUA; „Curs pentru oficiali civili și militari pe probleme de securitate cibernetică (SES2/2011), Centrul European pentru Studii de Securitate „George C. Marshall” Garmish – Partenkirchen.

Cariera profesională

Și-a început cariera profesională în domeniul publicistic, în anul 1992 , ca și colaborator al revistelor „Zig-Zag” și „Expres magazin”, timp de un an. Între anii 1993-1995 a fost redactor al secției „Politică Internă” la Agenția Mediafax , iar apoi, corespondent ProTV și Mediafax la Moscova (1995-1998). După acești ani petrecuți în presă, au urmat trei ani (1998-2001) de consultanță politică și de imagine, în calitate de consilier de imagine al președintelui Alianței pentru România, Teodor Meleșcanu.

După această experiență pe cont propriu și expertiza acumulată în mass-media, a demarat o activitate în mediul privat, în domeniul de consultanță și monitorizare de presă. În Parlamentul României, pe parcursul celor două mandate de deputat a fost secretar (2004-2008) și apoi vicepreședinte (2008-2012) al Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera Deputaților, deținînd această ultimă funcție și în prezent.

De asemenea, a fost membru al Comisiei comune speciale a Camerei Deputaților și Senatului pentru elaborarea pachetului de legi privind Securitatea Națională. În calitate de deputat, a avut o serie de propuneri legislative, unele dintre ele concretizate în legi adoptate, cea mai recentă fiind Legea pentru modificarea și completarea art. 7 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 1/2011 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniți din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională (Lege 112/2012). Este vorba despre o măsură reparatorie, pentru aproximativ 26 de mii de pensionari din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională, în sensul amnistierii obligațiilor de plată rezultate din scăderea pensiilor ca efect al recalculării și revizuirii acestora.

Din aceeași sferă de preocupare face parte și inițierea Propunerii legislative pentru modificarea și completarea Legii 384/2006 privind statutul soldaților și gradaților voluntari, devenită Legea nr. 23/2012, prin care se asigură creșterea atractivității acestei profesii, a motivației pentru aceste categorii de personal pentru participarea la misiuni în afara teritoriului statului român, precum și pentru crearea unui statut cât mai apropiat de cel al cadrelor militare în activitate. Astfel, soldații și gradații profesioniști în activitate, care se disting prin modul de îndeplinire a atribuțiilor, pregătire profesională și comportare demnă, participări la misiuni în afara teritoriului statului român sau în cadrul unor activități militare pe teritoriul țării, pot fi înaintați într-unul din gradele de fruntaș, caporal clasa a III-a, clasa a II-a sau clasa I, în mod excepțional, fără a fi condiționați de alte criterii.

În același registru se înscrie și demersul parlamentar de amendare a unor legi din domeniul apărării și securității naționale. În contextul complicat al anului 2010, când s-au operat reduceri ale salariilor bugetarilor, printr-un astfel de amendament s-a prevăzut ca militarii din teatrele de operații sa fie scutiți de tăierea cu 25% a cuantumului brut al soldelor. Prin promovarea unei astfel de măsuri statul român demonstrează că este capabil să-și respecte obligațiilor asumate de România prin tratate, acorduri și alte înțelegeri internaționale la care este parte, precum și că îi respectă pe militarii români care își sacrifică viața în operațiuni cu un grad ridicat de risc, departe de familiile lor.

Ca o recunoaștere a activității sale în favoare corpului soldaților și gradaților profesioniști a fost desemnat drept președinte de onoare de către Liga Militarilor Profesioniști. Este totodată, membru fondator al asociației UAV-România (Unmanned Vehicle Systems Romania Association).

Este membru fondator al grupului Pro-America din Parlamentul României. Interesul său față de domeniile securității și relațiilor internaționale este dovedit și de suportul său puternic față de întărirea relațiilor bilaterale dintre România și SUA, față de proiectul dotării Forțelor Aeriene Române cu avionul multirol F16 ca etapă spre achiziția avionului F35 și, nu în ultimul rând, în ceea ce privește acordul privind amplasarea elementelor scutului antirachetă american în România.

Cariera politică

După activitatea jurnalistică, George Scutaru devine în 1998 consilier de imagine al președintelui Alianței pentru România, Teodor Meleșcanu, iar în 2001 exercită funcția de purtător de cuvânt al acestei formațiuni politice, perioadă în care a fost și membru în Biroul Executiv Central al ApR. În ianuarie 2002,în urma fuziunii dintre ApR și PNL, își începe activitatea în cadrul Partidului Național Liberal, unde deține, pe rând, următoarele funcții: Președinte al Biroului Politic Teritorial PNL Buzău (2002); Vicepreședinte al Biroului Politic Teritorial PNL Buzău (2002-2010); Membru al Biroului Politic Central al PNL (2002-2009) Președinte al Biroului Politic Teritorial PNL Buzău din 2010, membru al BPC al PNL (din 2011), lider al Grupului Parlamentar PNL (din 2013).Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Încep să apară dezvăluirile „hard” despre „fratele” Tate în presa tabloidă britanică

2 Pesedistul Bădălău despre șefa CNI: Fă, mânca-mi-ai …(cuvânt obscen)…dacă nu te calc în picioare, dacă nu îmi dai sala de sport.”

3 Răsturnare de situație? / Fanii Craiovei au provocat întreruperea partidei cu Sepsi pentru a se răzbuna pe Mititelu jr

4 Cea mai tare imagine cu noul președinte al Cehiei!

5 Polițiști mână în mână cu o „gardiancă” a fraților Tate? / Mărturia care dă fiori a uneia dintre victime