Percheziţii de amploare în Bucureşti şi 11 judeţe/10 milioane de euro prejudiciu/Mascaţii au descins la Primăria Sectorului 5 şi ADP Bucureşti

Percheziţii de amploare în Bucureşti şi 11 judeţe/10 milioane de euro prejudiciu/Mascaţii au descins la Primăria Sectorului 5 şi ADP Bucureşti

Peste 100 de percheziţii domiciliare au loc joi dimineaţa într-un caz de evaziune fiscală şi spălare de bani. Potrivit procurorilor de pe lângă Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Prejudiciul în dosar este de 10 milioane de euro.

Percheziţiile de joi din dosarul evaziunii cu un prejudiciu de 35 de milioane de lei au vizat şi sediul ADP Sector 5, edilul Marian Vanghelie declarând că descinderile au în vedere o problemă economică a unor companii care lucrează cu primăriile.

Întrebat cum comentează faptul că anchetatorii au făcut percheziţii şi la Administraţia Domeniului Public (ADP) Sector 5, primarul Marian Vanghelie a mai spus că anchetatorii sunt interesaţi de documentaţiile unor contracte.

"Înţeleg că sunt anumite companii, un fel de percheziţii prin care se caută anumite companii care ar fi eludat statul, nu primăria este verificată. Sunt interesaţi (anchetatorii - n.r.) strict de documentaţii ca să se vadă contractele şi sumele, ce şi cât au încasat, la ce dată s-au plătit dări la stat şi dacă s-au plătit. Este o problemă strict economică a unor companii care lucrează în Bucureşti, în ţară, companii care au câştigat licitaţii", a declarat primarul Sectorului 5, care a precizat că în instituţia condusă de el nu se vor găsi contracte cu sume mărite prin acte adiţionale încheiate în condiţii suspecte.

Sute de poliţişti s-au mobilizat joi dimineaţă pentru mai multe percheziţii care au loc în Capitală şi în alte 11 judeţe din ţară. În urma perchezițiilor, 67 persoane vor fi duse la audieri. Prejudiciul se ridică la zeci de milioane de euro. Până în acest moment s-au făcut 100 de percheziţii la firmele şi locuinţele inculpaţilor. Persoanele vizate încheiau contracte cu statul de achiziții publice, prin intermediul unor firme fantomă în domeniul construcțiilor prin care făceau evaziune și spălare de bani. Potrivit Poliţiei Române, poliţiştii au descins la 105 de adrese din Bucureşti şi judeţele Bacău, Brașov, Giurgiu, Harghita, Ilfov, Maramureș, Mureș, Olt, Satu-Mare, Teleorman și Vâlcea. În urma perchezițiilor, 67 persoane vor fi duse la audieri.

"În această dimineaţă, Poliţia Română efectuează 105 percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Bacău, Braşov, Giurgiu, Harghita, Ilfov, Maramureş, Mureş, Olt, Satu-Mare, Teleorman şi Vâlcea, precum şi a municipiului Bucureşti. Vor fi puse în aplicare 67 de mandate de aducere", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) remis Agerpres.

"353 de poliţişti de la structurile de investigare a fraudelor, investigaţii criminale şi acţiuni speciale din cadrul IGPR, DGPMB şi a inspectoratelor de poliţie ale judeţelor amintite mai sus participă la acţiune", se mai arată în comunicat.

Activităţile se desfăşoară în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul DGPMB, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Întreaga acţiune beneficiază de suportul de specialitate al SRI.

Citeşte şi:  http://www.comisarul.ro/politic/incendiar/baronii-au-construit-cartiere-reziden%C5%A3ia_192184.html

Percheziţiile au loc în Bucureşti şi 11 judeţe

Procurorii au emis 67 de mandate de aducere pentru persoanele implicate în dosar. Acestea urmează să fie audiate.

Ancheta vizează spălare de bani şi evaziune fiscală în domeniul construcţiilor. Faptele au fost săvârşite cu ajutorul unor societaţi fantomă care activau ca intermediari în achiziţia de materiale de construcţii.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...