Ponta a scăpat/IPP: Cei 14 candidați nu doresc să se întâlnească într-o dezbatere electorală

Ponta a scăpat/IPP: Cei 14 candidați nu doresc să se întâlnească într-o dezbatere electorală

Cei 14 candidați nu doresc să se întâlnească într-o dezbatere electorală înaintea primului tur al alegerilor prezidențiale, concluzionează reprezentanții Institutului de Politici Publice (IPP), inițiatorul demersului, în urma negocierilor purtate cu staff-urile de campanie ale candidaților.

Potrivit unui comunicat de presă al IPP remis, marți, AGERPRES, candidatul Alianței PSD-PC-UNPR, Victor Ponta, a solicitat, în răspunsul său către IPP, ca toți cei 14 candidați înscriși în cursa electorală să fie invitați să participe la dezbaterea electorală "față în față", însă candidații Kelemen Hunor, Dan Diaconescu și Corneliu Vadim Tudor nu au formulat niciun răspuns propunerii IPP.

"Din formularea răspunsului candidatului Victor Ponta la propunerea de participare într-un format cu 14 candidați reiese că principala condiție a participării domniei sale este ca organizatorii (IPP) să îi invite într-o dezbatere pe toți candidații înscriși ceea ce reprezentanții IPP au făcut încă din cursul serii trecute (luni — n.r.), asigurându-se că fiecare staff de campanie a fost informat/invitat. Aceste argumente nu par a fi suficiente, candidatul Alianței PSD-PC-UNPR explicând, la insistențele IPP, că, în fapt, condiționează prezența domniei sale la o astfel de dezbatere de participarea efectivă a tuturor celorlalți candidați, un aspect pe care IPP nu îl poate controla sau decide", arată sursa amintită.

Reprezentanții IPP explică faptul că institutul a fost informat de către candidatul independent Călin Popescu-Tăriceanu că nu va putea participa la respectiva dezbatere electorală, întrucât nu îi permite programul.

"Călin Popescu-Tăriceanu a comunicat IPP că programul nu îi permite participarea la dezbatere, deși institutul își manifestase disponibilitatea de organizare a dezbaterii într-o altă zi dintre cele rămase până la primul tur al alegerilor prezidențiale 2014. În cursul zilei de astăzi (marți — n.r.), din dorința ca măcar o dezbatere electorală să existe înaintea primului tur al alegerilor prezidențiale 2014, reprezentanții IPP au discutat, în total, ore întregi la telefon cu staff-urile de campanie, dar și cu jurnaliștii interesați, făcând toate eforturile pentru ca toți cei implicați să fie la curent", se precizează în comunicatul de presă.

IPP își exprimă regretul cu privire la imposibilitatea de a organiza o dezbatere electorală cu toți cei 14 candidați înscriși în cursa pentru Palatul Cotroceni.

"Din punctul nostru de vedere este regretabil că nu se poate organiza o dezbatere la care principalii candidați să intre într-o confruntare cu ceilalți competitori, format ce stimulează interesul electoratului pentru alegeri și implicit crește calitatea informațiilor de care alegătorii au nevoie (mai ales cei indeciși) pentru a se prezenta la urne în cunoștință de cauză. Regretăm sincer situația și îi asigurăm pe toți cei care ne-au urmărit eforturile în ultimele zile că am făcut tot ce a depins de noi ca această dezbatere să existe", se subliniază în documentul citat.

IPP își manifestă, în continuare, disponibilitatea de a organiza o astfel de dezbatere electorală, având convingerea că alegătorii merită o astfel de dezbatere "măcar înaintea celui de-al doilea tur de scrutin între candidații rămași în competiție".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...