Ponta, penalul, la DNA

Ponta, penalul, la DNA

UPDATE/Penalul a ieșit de la DNA. Probabil că a mințit din nou, pentru că a spus că a vorbit cu procurorul să fie disjunsă speța lui din dosarul MARE. Asta ar fi cea de-a doua minciună. Prima a fost aia că el a cerut să fie audiat.

UPDATE/Penalul stă de o oră și jumătate în sediul DNA.

Premierul penal al României, Victor Ponta, a ajuns la DNA. La ora 13.58.  După ce a fost în Parlament, Ponta a fost dus la DNA. ”După codul fiscal dau și o declarație”, a spus jegul ordinar la cea de-a patra intrare în sediul DNA.

Victor Ponta a fost la DNA, ultima oară, în 19 august. Atunci, procurorii i-au prezentat expertiza contabilă în acest dosar.

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a informat atunci că, potrivit raportului de expertiză, prejudiciul produs ca urmare a infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală reținută în sarcina premierului Victor Ponta se ridică la suma de peste 51.300 lei.

"Ca urmare a finalizării raportului de expertiză fiscală și contabilă dispusă în cauză, la data de 19 august 2015, inculpatului Ponta Victor –Viorel i s-a înmânat un exemplar al expertizei și i s-a comunicat faptul că s-a dispus măsura sechestrului asigurător asupra unui apartament aflat în proprietatea inculpatului, în vederea recuperării prejudiciului. Potrivit raportului de expertiză, prejudiciul produs ca urmare a infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală reținută în sarcina inculpatului Ponta Victor –Viorel se ridică la suma de 51.321,80 lei", se arăta într-un comunicat al DNA.

Potrivit DNA, acest prejudiciu constă în obligațiile fiscale de la care s-a sustras contribuabilul SCA „Șova și Asociații”, reprezentată de Șova Dan-Coman, cu ajutorul lui Ponta Victor –Viorel, în calitate de reprezentant al Cabinetului Individual de Avocat „Ponta Victor –Viorel”.

Ajutorul a constat în aceea că Victor Ponta a pus la dispoziția contribuabilului SCA „Șova și Asociații”, înscrisuri falsificate (facturi și rapoarte de activitate), menite să justifice viitoarele plăți pentru prestarea unor activități juridice fictive ale cabinetului de avocatură Ponta Victor-Viorel către SCA „Șova și Asociații”.

"În realitate, Ponta Victor-Viorel nu a efectuat nici un fel de activitate profesională pentru SCA „Șova și Asociații”.

Practic, plățile făcute de SCA „Șova și Asociații” către Ponta Victor Viorel, în cuantum de 181.439,98 lei, reprezintă cheltuieli ce nu au la bază operațiuni reale, fapt ce a condus la diminuarea nelegală a bazei de impozitare a contribuabilului SCA „Șova și Asociații” și, în consecință, la plata către stat a unui impozit diminuat cu de 51.321,80 lei, diferență ce reprezintă prejudiciul menționat. Precizăm că, în respectiva cauză, Ponta Victor Viorel este cercetat pentru infracțiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată și spălarea banilor, iar Șova Dan-Coman este cercetat pentru infracțiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani", se mai arăta în comunicatul DNA.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /