Președintele ales al României, Klaus Iohannis, a avut o întrevedere cu președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti

Trimisul special al AGERPRES, Cristian Lupașcu, transmite: Președintele ales al României, Klaus Iohannis, a avut, vineri, cu prilejul primei sale vizite în străinătate, o întrevedere cu președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

Cei doi au avut, la sediul Administrației de Stat de la Chișinău, o discuție de aproximativ o jumătate de oră, la finalul căreia au refuzat să facă declarații presei.

Klaus Iohannis a fost însoțit la întâlnirea cu șeful statului moldovean de copreședintele Partidului Național Liberal (PNL), Vasile Blaga, dar și de prim-vicepreședintele PNL, Mihai-Răzvan Ungureanu.

Potrivit senatorului pentru diasporă Viorel Badea, care a participat la discuții, Iohannis și Timofti au discutat despre 'necesitatea păstrării traseului european al Republicii Moldova în contextul actualelor alegeri parlamentare'.

'S-a spus că România va rămâne permanent lângă Republica Moldova, necondiționat, pentru păstrarea acestei orientări politice. S-a spus că vom prelua proiectele pe care le-am avut până acum și le vom dezvolta ca importanță și amplitudine', a declarat, pentru AGERPRES, Viorel Badea.

El a mai spus că președintele ales al României și șefului statului moldovean nu au discutat despre actorii politici din Republica Moldova și nici despre situația 'Antifa', grupare extremistă care, potrivit autorităților de la Chișinău, pregătea destabilizarea situației postelectorale din Republica Moldova.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a falsificat PSD deficitul bugetar în ultimii 3 ani. Fraților, nenorociții ăștia ne-au amanetat viitorul!

2 Încep să „transpire” primele cifre din sondaje. La PSD se mizează totul pe prezența scăzută

3 PSD, rozătoarea statului român! După fată, Daea și-a angajat și ginerele, printr-un concurs dubios, în ministe…

4 Ce-o avea asta-n gură, fraților? Priviți-i cum râd, zici că au băut ceai de cânepă...

5 Rareş Bogdan o pune la punct pe Fiola după atacul xenofob la adresa președintelui: Vom face plângere!

recomandări

Te ia DNA: Iulian Bădescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum se fabrică manual o sticlă din nisip la peste 1000 de grade