Președintele ales al României, Klaus Iohannis, a avut o întrevedere cu președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti

Președintele ales al României, Klaus Iohannis, a avut o întrevedere cu președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti

Trimisul special al AGERPRES, Cristian Lupașcu, transmite: Președintele ales al României, Klaus Iohannis, a avut, vineri, cu prilejul primei sale vizite în străinătate, o întrevedere cu președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

Cei doi au avut, la sediul Administrației de Stat de la Chișinău, o discuție de aproximativ o jumătate de oră, la finalul căreia au refuzat să facă declarații presei.

Klaus Iohannis a fost însoțit la întâlnirea cu șeful statului moldovean de copreședintele Partidului Național Liberal (PNL), Vasile Blaga, dar și de prim-vicepreședintele PNL, Mihai-Răzvan Ungureanu.

Potrivit senatorului pentru diasporă Viorel Badea, care a participat la discuții, Iohannis și Timofti au discutat despre 'necesitatea păstrării traseului european al Republicii Moldova în contextul actualelor alegeri parlamentare'.

'S-a spus că România va rămâne permanent lângă Republica Moldova, necondiționat, pentru păstrarea acestei orientări politice. S-a spus că vom prelua proiectele pe care le-am avut până acum și le vom dezvolta ca importanță și amplitudine', a declarat, pentru AGERPRES, Viorel Badea.

El a mai spus că președintele ales al României și șefului statului moldovean nu au discutat despre actorii politici din Republica Moldova și nici despre situația 'Antifa', grupare extremistă care, potrivit autorităților de la Chișinău, pregătea destabilizarea situației postelectorale din Republica Moldova.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro