PREZIDENŢIALE 2014/JUDEŢELE care ar putea răsturna situaţia în TURUL DOI al alegerilor

PREZIDENŢIALE 2014/JUDEŢELE care ar putea răsturna situaţia în TURUL DOI al alegerilor

Judeţul cu cea mai mică diferenţă între procentele obţinute de candidaţii clasaţi pe primele două locuri în primul tur al prezidenţialelor este Maramureş, cu diferenţa de 0,09 la sută, în timp ce în Harghita s-a înregistrat cea mai mare diferenţă de procente între primii doi clasaţi - 52,07 la sută.

Cea mai mică diferenţă între procentele obţinute de candidaţii la Preşedinţie clasaţi pe primele două locuri în primul tur a fost înregistrată în judeţul Maramureş, unde Klaus Iohannis l-a depăşit pe Victor Ponta cu doar 0,09%.

Clasamentul este completat de judeţele Satu Mare şi Sălaj, unde diferenţa între primii doi clasaţi este de 0,74%, respectiv 2,38%. Bucureşti se află pe locul al patrulea, differenţa de procente între Victor Ponta, situat pe primul loc, şi Klaus Iohannis, pe locul al doilea, fiind de 4,5.

La polul opus se află judeţul Harghita, cu o diferenţă de 52,07% între procentele obţinute de primii doi candidaţi - Kelemen Hunor şi Szilagyi Zsolt. Harghitei îi urmează Sibiu, cu o diferenţă de 50,52%, şi Giurgiu, cu 45,92% diferenţă între primele două poziţii.

Topul judeţelor în funcţie de diferenţa de procent între primele două locuri:

Datele au fost obţinute pe baza din raportările oficiale făcute de BEC şi Birourile Electorale Judeţene. Până la ora publicării acestui articol, statisticile pentru judeţul Ilfov nu au fost făcute publice.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Da, sunt gay! Și suntem mulți în branșă” / Primul interpret de muzică populară care își recunoaște orient…

2 O franţuzoaică de 37 de ani, mamă a trei copii, s-a îndrăgostit nebuneşte de un puşti român de 14 ani. Cum s-a…

3 Mesajul unui medic psihiatru înainte de a muri de COVID-19. Mama sa, profesoară, a murit de aceeaşi boală cu o…

4 Așa o fi?

5 Culise din stomacul infectat al Poliției Române / Cine își asumă eliminarea „bubei” Despescu?