PROTESTE anunţate în Bucureşti, Cluj şi Târgu Mureş. Oprea, DEMISIA!

PROTESTE anunţate în Bucureşti, Cluj şi Târgu Mureş. Oprea, DEMISIA!

După marşul motocicliştilor, proteste în Bucureşti pentru a-i cere demisia jegului Gabriel Oprea. Oamenii se mobilizează pe Facebook, anunţând că ies în stradă, duminică, în semn de protest faţă de încercarea de muşamalizare a circumstanţelor accidentului în care şi-a pierdut viaţa polițistul Bogdan Gigină. 

Duminică, la ora 14.00, este anunţat un protest în Piaţa Universităţii, organizat de Uniţi Salvăm şi Neam Trezit. „Considerăm total inacceptabil abuzul de putere de care se face vinovat Gabriel Oprea, ministru de interne şi vice-premier în Guvernul României. Suntem indignaţi văzând tentativele de muşamalizare a tragediei de către reprezentanţi ai guvernului, ministerului şi unei părţi a mass-mediei.”, se arată în descrierea, de pe Facebook, a evenimentului.

De asemenea, un protest se anunţă şi la Cluj, în Piaţa Unirii, începând cu ora 17.00. La Târgu Mureş, oamenii sunt aşteptaţi la un flashmob în faţa Prefecturii, la ora 11.00.

Un alt protest este anunţat pentru luni, la ora 18.00, în Piaţa Victoriei din Bucureşti.

Câteva sute de motociclişti au defilat sâmbătă, în jurul orei 19.00, de la Academia Militară pe Ştirbei Vodă, oprindu-se la locul accidentului în care poliţistul Bogdan Gigină şi-a pierdut viaţa, căzând cu motocicleta într-o groapă, în timp ce deschidea calea pentru coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea. Motocicliştii au aprins lumânări la locul accidentului şi au plecat mai departe. Gabriel Oprea se află în a patra zi de silentio stampa, fără să dea vreo explicaţie publică despre circumstanţele în care circula marţi seară şi dacă a respectat legea beneficiind de coloană oficială.

Conform legii, de coloană oficială beneficiază doar preşedintele, prim-ministrul şi şefii celor două camere ale Parlamentului. Miniştrii pot beneficia de coloană oficială doar în situaţii excepţionale, când este necesară deplasarea lor în regim de urgenţă.

Niciun oficial, cu atât mai puţin Gabriel Oprea, nu a explicat până acum de unde venea şi unde mergea vicepremierul şi care era natura urgenţei activităţii sale, care să fi justificat legal folosirea unui dispozitiv de coloană oficială sau de coloană cu prioritate.





Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

5 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?