PSD a declarat război PENALILOR dar Dragnea rămâne în GUVERN deşi este trimis în judecată pentru CORUPŢIE

PSD a declarat război PENALILOR dar Dragnea rămâne în GUVERN deşi este trimis în judecată pentru CORUPŢIE

Declaraţii de o făţărnicie fără precedent, care sfidează nu numai bunul-simţ dar şi realitatea, făcute în ultimele zile la PSD. Şi Ponta şi Dragnea se întrec, într-un delir verbal care trădează pierderea controlului, în atitudini tranşante la adresa corupţiei din PSD. Victor Ponta a anunţat ritos că orice punere sub acuzare a unui ministru din Guvern va duce automat la excluderea sa şi la suspendarea din partid. Prostindu-ne în faţă. În acest moment Liviu Dragnea este trimis în judecată pentru corupţie în Dosarul Referendunului din 2012. Sau în legătură cu acest dosar se menţine teoria PSD/Antena3 că este un dosar politic? Noi credem, şi prietenii ştiu de ce, că acest articol va duce la plecarea lui Dragnea din Guvern.

Dosarul lui Liviu Dragnea

Liviu Dragnea este acuzat de procurorii DNA ca ar fi pus la punct un sistem national de influenta prin care ar fi fraudat votul la referendumul din 29 iulie 2012 de demitere a presedintelui Traian Basescu. Potrivit procurorilor anticoruptie, Dragnea ar fi folosit zece metode pentru fraudarea votului, printre care votul multiplu, turismul electoral si falsificarea de semnaturi.

Scopul acestei actiuni ar fi fost obtinerea unei prezente de minimum 60% la votul de la referendum, care sa garanteze validarea acestuia. Pe 6 septembrie 2012, Directia Nationala Anticoruptie a anuntat ca a inceput urmarirea penala fata de Liviu Dragnea.

Acuzatiile care ii sunt aduse lui Liviu Dragnea:
- folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite
- asociere pentru savarsirea de infractiuni
- instigare la violarea prin orice mijloace a secretului votului de catre membrii biroului electoral al sectiei de votare ori de catre alte persoane
- instigare la promisiunea, oferirea sau darea de bani ori alte foloase in scopul de a determina alegatorul sa voteze in cadrul referendumului

In rezolutia de incepere a urmaririi penale, procurorii sustint ca Liviu Dragnea, in calitate de secretar general al PSD, si-a folosit influenta pentru a obtine "un folos nepatrimonial pentru partid", respectiv o prezenta de minimum 60% la votul de la referendumul din 29 iulie 2012 care sa garanteze validarea acestuia. El ar fi initiat o asociere formata din presedinti si membri ai sectiilor de votare coordonati de responsabili locali si judeteni, presedinti de organizatii judetene si locale, precum si primari ai partidului.

Trimis în judecată

Pe 7 octombrie 2013, DNA a anuntat trimiterea in judecata a lui Liviu Dragnea, alaturi de alte 74 de persoane. Detalii aici Dosarul a fost inaintat spre judecare la Inalta Curte de Casatie si Justitie, avand in vedere calitatea de deputat detinuta in prezent de Liviu Dragnea, au precizat procurorii Directiei Nationale Anticoruptie.

UPDATE/Deputatul PSD Florentin Gust cere demisia lui Liviu Dragnea din Guvern şi suspendarea din partid.

"El este domnul care vrea sa reformeze PSD-ul, administrația si chiar clasa politica!

Acum chiar cred ca ne-a lovit "flacăra violet",daca nu ne trezim!

Liviu Dragnea: "In PSD a inceput un proiect de reforma profunda care va face din acest partid cel mai modern partid din Romania. [...] Vă asigur că şi Victor Ponta şi eu vom alege ceea ce trebuie pentru acest partid."

DNA: "Alina Bica, în scopul tervigersării soluționării dosarului penal care îl viza pe inculpatul Ioan Niculae, a intervenit la nivelul procurorului de caz care avea în instrumentare dosarul pentru ca acesta să stopeze investigațiile pe care le derula prin care a solicitat date privind utilizatorul unui anumit număr telefonic pe care îl folosea Dragnea Liviu - Nicolae. În schimbul acestui folos, inculpatul Ioan Niculae a oferit inculpatei Bica Alina Mihaela suma de 3,5 milioane de euro și promisiunea celor doi de sprijinire pentru promovarea acesteia în funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă ÎCCJ".

Domnule Dragnea, dumneavoastră nu aveți cum să reformați vreodată PSD! Vă cer demisia din Guvern și suspendarea din PSD până când vă veți clarifica problemele din justiție!", scrie Florentin Gust pe Facebook.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dizarmonic. Fals. Crud. Inadaptat / Un psiholog calcă pe cutume și-l „diagnostichează” pe Iohannis

2 VIDEO Așa o fi? / Mafie în toată regula, frați români!

3 Ea e madam Ciolacu. Poate cea mai de succes covrigăreasă din Buzău...

4 Așa o fi?

5 Jocuri de putere între taberele marionetelor din PSD