Războiul DICTATORILOR/Putin, mutări NERVOASE

Războiul DICTATORILOR/Putin, mutări NERVOASE

Vladimir Putin a semnat sambata un decret care prevede o serie de masuri de retorsiune economica, in replica la doborarea, marti, a unui bombardier rus de catre aviatia turca la frontiera siriana, informeaza AFP, DPA si Reuters.

Masurile pregatite de guvernul rus care „vizeaza asigurarea securitatii nationale si a cetatenilor rusi” prevad interdictia de a efectua zboruri charter intre Rusia si Turcia, interdictia angajatorilor rusi de a angaja muncitori turci de anul viitor si interzicerea importului anumitor marfuri turce, conform textului decretului publicat de Kremlin. 

Incepand de la 1 ianuarie 2016, angajatorii rusi „nu vor mai putea sa recruteze personal dintre cetatenii Republicii Turcia”, se mentioneaza in decret, care limiteaza astfel si posibilitatea pentru „organizatiile sub jurisdictie turca” de a lucra pe teritoriul rus.

Textul mai prevede, fara a preciza o data, „interdictia sau limitarea importurilor anumitor tipuri de marfuri venind din Republica Turca”, in baza unei liste care urmeaza sa fie stabilita de guvernul rus dar care nu a fost inca facuta publica.

Potrivit serviciului de presa al Kremlinului, citat de agentiile ruse de presa, Vladimir Putin si-a insarcinat guvernul sa „sa stabileasca o lista de bunuri si servicii la care masurile economice nu se vor aplica”.

In plus, Vladimir Putin „a cerut guvernului rus sa ia masuri pentru interzicerea transportului aerian charter intre Rusia si Turcia”, in timp ce tour-operatorii rusi ar trebui „sa se abtina sa propuna cetatenilor rusi produse implicand vizite pe teritoriul Turciei”, mentioneaza Agerpres.

Pe de alta parte, companiile aeriene turce vor trebui sa se supuna mai multor controale pe teritoriul rus, „din motive de securitate”.

Decretul oficializeaza si restabilirea regimului vizelor pentru turci, anuntata vineri de seful diplomatiei ruse, Serghei Lavrov.

Relatiile dintre Ankara si Moscova traverseaza o criza grava dupa ce fortele aeriene turce au doborat marti un bombardier rus Suhoi 24 la frontiera cu Siria.

Rusia a pretins scuze oficiale dupa incidentul aerian, dar presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a exclus un astfel de gest, noteaza AFP.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Drama Foișor”, o nouă manipulare ordinară? / Directorul pus de Firea, elementul-cheie al regiei

2 A murit una dintre cele mai frumoase femei ale României, la doar 49 de ani

3 CAZ RAR / Curtea de Apel Cluj dispune confiscarea a aproape 2,7 milioane de lei, reprezentând avere nejustifica…

4 Citiți și voi ce spune omul ăsta!

5 Călin Georgescu a demisionat din Clubul de la Roma: Nu doresc să mă iudesc