România PROSTULUI SIMŢ/Ciorbea, Avocatul Poporului, s-a autosesizat în cazul Ridzi

România PROSTULUI SIMŢ/Ciorbea, Avocatul Poporului, s-a autosesizat în cazul Ridzi

După ce de două zile, culmea, la trompetele voiculesco-pesediste, se duce o campanie de victimizare a personajului, Victor Ciorbea, aşa-zisul Avocat al Poporului, s-a autosesizat în cazul fostului ministru al Tineretului Monica Iacob Ridzi. Ridzi ispăşeşte la Penitenciarul Gherla o condamnare de 5 ani de închisoare pentru abuz în serviciu. Luni seara, aceasta a cerut asistenţă medicală şi a fost transportată la Spitalul Penitenciar Jilava. Doar că drumul din judeţul Cluj până lângă Bucureşti a durat 24 de ore.

Avocatul Poporului s-a autosesizat cu privire la o "posibila încălcare a art. 34 din Constituţia României referitoare la dreptul la ocrotirea sănătăţii, a dispoziţiilor din Legea nr. 254/2013 privind executarea pedepselor şi a dispoziţiilor din Ordinul Ministrului Justiţiei nr. 433/2010, în cazul deţinutei Monica Iacob Ridzi".

Institutia, condusa de Victor Ciorbea, anunta ca s-a sesizat in urma articolelor aparute pe doua site-uri clujene: ziuadecj.realitatea.net si stiridecluj.ro.

Reamintim ca Administratia Nationala a Penitenciarelor a explicat deja motivele intarzierii transportului: "La recomandarea formulată de medicul unităţii de detenţie, deţinuta în cauză a fost transferată la un penitenciar spital, pentru evaluare medicală de specialitate. Aceasta a plecat de la Secţia Exterioară Cluj, luni, 02.03.2015 şi a fost cazată la un penitenciar aflat pe traseu, în cursul aceleiaşi zile, după aproximativ 3 ore şi 30 de minute. În dimineaţa zilei de 03.03.2015, deţinuta a plecat spre unitatea de destinaţie, Penitenciar Spital Jilava, fiind consultată la cabinetul medical al unităţii înainte de deplasare. Pe traseu, pentru a asigura accesul la grup sanitar, apă potabilă şi mişcare în aer liber au fost efectuate cinci opriri, iar pentru a confirma starea de sănătate a deţinutei, aceasta a fost prezentată la cabinetul medical al unuia din penitenciarele aflate pe traseu".

Reamintim ca Victor Ciorbea a fost criticat de Comisia Europeana, de societatea civila si de Opozitie pentru lipsa de reactie la abuzurile legislative ale Guvernului Ponta. Ciorbea este acuzat ca a inchis ochii la ordonante de urgenta abuzive, precum cea care a permis migratia primarilor si cea prin care premierul Ponta poate renunta la doctoratul plagiat fara sa suporte consecinte legale.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Incident sexual între Gabriel Oprea și Kovesi? / Evenimentul ar fi avut loc în fostul birou al lui Ceaușescu de …

2 Val de vedete internate cu Covid la „Matei Balș”

3 „Mă simt mai bine” / Loredana Groza, postare din ambulanță

4 Citiți și voi ce manevre se fac pentru ca Leo de la Strehaia, fostul iubit al deputatei PSD Laura Vicol, să sc…

5 Citiți și voi ce avere are interlopul care i-a despicat capul cu sabia polițistului de la trupele speciale