ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 15 DECEMBRIE

ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 15 DECEMBRIE

Fosta șefă a DIICOT Alina Bica a fost trimisă în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție în dosarul privind acordarea de despăgubiri supraevaluate omului de afaceri Stelian Gheorghe pentru un teren din Capitală.

* Audierile miniștrilor din noul Guvern în comisiile de specialitate vor avea loc luni, între orele 12,00 și 16,00, urmând ca acestea fie urmate de plenul Camerei Deputaților pentru discutarea unor proiecte legislative. De la ora 18,00 plenul celor două Camere se va reuni pentru prezentarea Guvernului.

* Procurorii DIICOT au efectuat 37 de percheziții în locații din București și județele Ilfov și Iași, printre care și la sediul Ministerului Fondurilor Europene, de unde au fost ridicate mai multe calculatoare. Gruparea cercetată în acest dosar este acuzată că a produs un prejudiciu de aproximativ 27 milioane euro și aproximativ 20 milioane euro tentativă la infracțiuni privind fraude cu fonduri europene.

* Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea, a anunțat că anul acesta au fost rambursate plăți externe pentru tratamentele românilor în străinătate în valoare de 68,2 milioane euro.

* Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București efectuează 12 percheziții în București, Ilfov și Vrancea într-un caz de evaziune fiscală în care sunt implicate și firme de protecție și pază. În contabilitatea acestora au fost înregistrate achiziții fictive reprezentând servicii, care în realitate nu au fost prestate, bugetul de stat fiind prejudiciat cu aproximativ 18 milioane lei.

* Mai mult de jumătate dintre români spun că nu au încredere în actualul Guvern, însă numărul celor care cred că Victor Ponta nu ar trebui să demisioneze din funcția de premier este mai mare decât cel al cetățenilor care consideră contrariul, arată o cercetare realizată în perioada 6-12 decembrie de GSSC Avangarde.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa