Student la DREPT: Sesizez PARCHETUL/Ponta, Pricopie şi Cazanciuc-ABUZ în SERVICIU/Ne tratează cum au tratat şi DIASPORA

Alexandru Bajdechi, student in primul an la Facultatea de Drept: Depun plangere penala impotriva lui Ponta, Pricopie, Costoiu si Cazanciuc pentru lipsa de fundamentare a minivacantei de alegeri.

Alexandru Bajdechi, student in primul an la Facultatea de Drept din Bucuresti, a declarat pentru HotNews.ro ca va depune plangere penala impotriva premierului Victor Ponta, a ministrului Educatiei Remus Pricopie, a ministrului Invatamantului Superior Mihnea Costoiu si a ministrului Justitiei Robert Cazanciuc, pentru ca au promovat in sedinta executivului hotararea de suspendare a cursurilor in universitati in preajma turului II al alegerilor prezidentiale - fara o fundamentare serioasa. "Voi sesiza parchetul cu privire la savarsirea unui abuz in serviciu, pentru ca eu consider ca este o hotarare neintemeiata si nefondata si cred ca incalca autonomia universitara", a precizat acesta pentru HotNews.ro. 

Studentii vor avea zile libere vineri si luni, pentru a putea vota in localitatea de domiciliu, spune Ministerul Educatiei
Premierul Victor Ponta a anuntat la inceputul sedintei de guvern de astazi, 11 noiembrie, ca “adoptam hotararea de guvern propusa de Ministerul Educatiei (…). Ziua de luni pentru studenti este libera, cei care vor sa ramana in centrul universitar raman, dar cei care vor sa mearga acasa sa poata sa voteze. Si vineri, si luni, in asa fel incat, daca merg acasa, voteaza acasa, daca raman aici, in centrele universitare, sa ne organizam bine si sa nu fie niciun fel de coada sau aglomeratie".
Alexandru Bajdechi, student in primul an la Facultatea de Drept din Bucuresti, a explicat pentru HotNews.ro ca va depune plangere penala “impotriva premierului Victor Ponta pentru ca el a semnat Hotararea de Guvern, a lui Remus Pricopie si a lui Mihnea Costoiu pentru ca ei sunt initiatorii si a lui Robert Cazanciuc, pentru ca el da aviz de legalitate”.

“Voi sesiza parchetul cu privire la savarsirea unui abuz in serviciu, pentru ca eu consider ca este o hotarare neintemeiata si nefondata si cred ca incalca autonomia universitara, pentru ca exista o anumita structura a anului universitar stabilita prin decizie a senatului universitar. Vad asta o problema”, a declarat pentru HotNews.ro tanarul.

Acesta a precizat ca scopul declarat al deciziei Ministerului Educatiei este de a ajuta tinerii sa isi exercite dreptul la vot si sa nu mai fie cozi. “Este o falsa problema. Nu suntem diaspora. Daca studentii nu au viza de flotant, pot vota oriunde. Sunt deranjat, ca simplu student, ca daca eu pot sa votez in Bucuresti la orice sectie, dar imi doresc sa merg vineri si luni la facultate, Guvernul imi opreste accesul la cursuri si ma obliga sa merg sa recuperez sambetele”, a precizat acesta.

“Nu mi se pare normal ca anumite zile sa fie suspendate, ulterior sa fie recuperate, pentru o problema care nu exista. In plus, au fost anumite site-uri care au anuntat de acum 4 zile ca se pregateste o anumita masura - am vazut acum ca este vorba despre aceasta - cu scopul de a demobiliza tinerii sa mearga la vot si de a protesta, oferindu-le o mica vacanta. Fundamentul era ca, mergand acasa, nu vor mai fi atat de incurajati unii de ceilalti sa mearga la vot in sentimentul de grup, cum se intampla de obicei”, a explicat pentru HotNews.ro Alexandru Bajdechi.

“Din punctul meu de vedere, masura nu este fundamentata in realitate, iar scopul este premeditat”, a declarat studentul.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Președintele a promulgat legea prin care alocațiile copiilor vor crește anual cu rata inflației!

2 Acesta este documentul trimis de Dăncilă pe furiș la Bruxelles pe 13 august 2018! Susținea teoria lui Dragnea …

3 VIDEO Acesta este PSD, oameni buni! Mitralieră spune că el este un politician în campanie și nu trebuie să opr…

4 Femeia cu sârmă și-a șters postarea! Comentariile au rămas: „Mahalagioaică ordinară” „Mănânci căcat!”

5 CTP a analizat prestația președintelui la conferința de presă: „A dat o impresie de umanitate. A răspuns în mu…

recomandări

Te ia DNA: Mircea Dușa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Noi sloganuri fake amuzante