Traian Băsescu: Ponta şi-a subordonat instituţii de forţă pentru a da senzaţia de teamă

Traian Băsescu: Ponta şi-a subordonat instituţii de forţă pentru a da senzaţia de teamă

Rămâi pe adevarul.ro pentru a urmări livetext declaraţiile preşedintelui:

Sunt îngrijorat, pentru că sunt un preşedinte care vrea un echilibru politic. Acum, datorită situaţiei de pe dreapta şi a solidităţii USD, lucrurile nu arată bine democratic. Dacă premierul ar avea un comportamnet democratic, ar fi altceva. Acest om a derapat rapid de la regulile democratice, şi cele scrise, şi cele nescrise. În doi ani, în loc să se ocupe de locuri de muncă, ţinta lui a fost să ia STS, direcţia Armatei, şeful poliţiei, DGIPI în subordine. Sunt instituţii care se destructurează şi le aduce Ponta la Palatul Victoriei. Mie nici nu mi-a trecut prin cap să destructurez instituţii pentru a avea o putere mai mare. Victor Ponta este un om slab. Numai oamenii slabi destructurează instituţii, aducându-le pe cele de forţă în subordinea lor, pentru a da senzaţia de teamă.

Difreneţa dintre Vântu şi Ghiţă:

Mogulul Vântu a furat de la privat, Ghiţă s-a îmbogăţit de la stat, deşi are o firmă bună, trebuie să recunosc. Ghiţă trebuie să spună cum a împrumutat 90 de milioane de euro, parcă era bancă. Vântu a furat bani de la cetăţeni, Ghiţă de la stat. Asemănarea este că şi unul, şi altul au controlat oameni politici. Ghiţă îl controlează pe Ponta. Însă mult mai tare mă îngrijorează suportul pe care i-l dă Voiculescu lui Ponta, care va trebuit plătit, în susţinere, în graţiere sau în amnistie. România nu a mai avut un premier atît de dependent de baroni.

Trebuie să ieşim din dezinformarea Antenelor, care suţin un puşcăriabil. Populaţia crede aceste minciuni. Eu le spun: Nu daţi statul pe mâna lui Ponta, pentru că vom suferi enorm.

Despre Ponta:

Nu intuiam cât de găunos este Ponta. Venea ca un pisicuţ şi mă întreba dacă poate să candideze la primăria Capitalei, cred că m-a întrebat dacă vreau să-i fiu naş. Era parlamnetar de opoziţie şi l-am primit. Aşa cum şi-a lăsat soţia însărcinată în şase luni ca să se însoare cu fiica unui baron din PSD, nu mai poate să ne mire nimic. La fel şi cu dosarul procurorului Panait. Cred că e un dosar care s-a închis forţat. Şi mătuşa lui Panait spune că Ponta a fost ultimul om care l-a văzut. Ponta ar trebui să clarifice public aceste lucruri.

Când nu va mai avea nevoie de baroni, Ponta îi va rade. Acum îi păcăleşte pe toţi spunându-le că îi va scăpa de DNA dacă va ajunge preşedinte. Este un farseur. Mă aşteptam ca în planul naţional de reformă trimis la Bruxelles, să dea măcar o nuanţă, aşa cum spune la TV, că procurorii sunt ai lui Băsescu. Însă nu a scris nimic. Are un limbaj dublu.

Despre cazul Mihăieş:

Discutăm despre un om de cultură. Ponta a discreditat toată echipa de oameni excepţionali: Patapievici, Tania Radu, Mihăieş, Dan Croitoru. Asta arată cât de visceral este împotriva celor care nu sunt cu el. Ponta şi-a luat instituţii şi îşi va lovi adversarii. Să-i spui unui intelectual, profesor universitar, "fascist", este de neconceput, în timp ce el se ţine de gât cu Mazăre, care se îmbrăcase în fascist. Omul acesta nu are valori. El doar minte, la fel ca şi în clipurile electorale. Ponta nu are limită în minciună şi va folosi instituţiile statului. Să nu vă mire dacă CNA vă va da o amendă. Lacheii din CNA fug când e vorba de vot, ca să nu fie cvorum, ca să nu sancţioneze Antena 3. CNA îşi dispreţuieşte misiunea. Sădirea unrii, pe care o fac Antenele turnătorului, este făcută cu acordul CNA. Doamna care conduce CNA, la început, suna tot timpul la Cotroceni, pentru a discuta cu mine, pentru a se legitima. N-am primit-o, ştiindu-i trecutul PSD-ist. Unii au lucrat la posturi mari din străinătate şi te întrebi cine îi plătea.

Despre instituţii

Nu cred că poliţia va rezista, nu cred că DGIPI va rezista în faţa asaltului făcut de Ponta, pentru că au precedentul din vremea lui Năstase, când la sediul PSD se discutau dosarele şi arestările. Cred că SRI va rezista, DNA , da, ÎCCJ, da, DIICOT, da, însă instituţiile guvernamentale nu vor rezista.

Despre Crin şi Klaus

M-am uitat la Antonescu şi la Iohannis. Mă aşteptam să fie mai energici şi să aibă un tandem mai sudat. Ce m-a şocat e faptul că Antonescu a spus că în vara lui 2012 lucrurile au fost în regulă. Poate că îi era greu să spună că a fost un abuz, dar putea să o treacă sub tăcere. Acum, în Franţa, Hollande are 16%. Cred că nu e posibilă o nouă suspendare a mea. De temut, nu mă tem. Nu am sentimentul de frică în politică. Cel mai tare şi-ar dori turnătorul Voiculescu. El ştie că riscă închisoarea şi vrea să vină un subordonat al său la Cotroceni ca să-l graţieze. Ponta, categoric este subordonatul lui Voiculescu. Bine că a plecat din procuratură, dar uite că îl avem premier.

Despre Rusia:

Ponta crede că în lumea aceasta polarizată, în care şi China vrea să fie un pol de putere, poate fi loial cu toţi, sau să-i păcăleşti pe toţi. Opţiunea lui cea mai dragă ar fi să-l primească Putin. Sunt încercări pentru a se face o vizită. Bine ar fi să rămână în poziţia României, cel puţin cât sunt eu preşedinte.

România va fi afectată numai dacă va fi un conflict major în zonă. Preşedintele Putin a comunicat că a ordonat retragerea armatei de la frontiera cu Ucraina: nu pot să cred că preşedintele Federaţiei Ruse a minţit. A mai cerut să se stopeze referendumurile locale care urmau să aibă loc duminică. Uşor-uşor presiunea se diminuează. Ar trebui să înceapă negocieri între Kiev şi ucrainienii din est. Unii dintre ei, rusofoni, cred că le-ar fi mai bine cu Rusia. Cu populaţia trebuie discutat, pentru că sunt ucrainieni, chiar dacă sunt rusofoni. Nu trebuie să se ajungă la o negociere, undeva la Geneva sau în altă parte, la care să fie în jurul mesei şi separatiştii. Acolo trebuie să existe consens, iar separatiştii vor strica acest lucru. Nu au ce căuta acolo. Dacă vor veni şi separatiştii la masă, se va întâmpla ca în Transnistria. Conflictul trebuie rezolvat de Kiev.

Despre PMP:

Ultimul sondaj comandat de PMP este o carte foarte groasă. Firma care l-a făcut este cea mai mare casă d ecercetări sociologice din SUA, cu care au lucrat şi Obama, şi Nelson Mandela. Este un sondaj care s-a terminat pe 30 aprlie, iar ce vedeţi acolo este real. PDL face o greaşeală fundamnetală. Este clar că nu au o strategie de campanie şi vor scădea tot mai mult. Nu PMP este adversarul lor, ci PSD. M-a surprins neplăcut atacul lui Traian Ungureanu la adresa PMP.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Picanterii ale escortelor despre mahării prezenți la Forumul de la Davos

2 Omul finanțelor OMV, vizită intempestivă la București

3 ULTIMA ORĂ DIICOT a extins urmărirea penală în cazul fraților Tate / Care sunt noile acuzații

4 Această imagine este reală...

5 VIDEO Ciudatul caz al femeii care și-a văzut soțul mort în 2014 într-o reclamă recentă