TVR a desfiinţat emisiunea în care a apărut Băsescu /Imixtiunile vin „din zone foarte înalte, de la PSD”, spune şeful TVR, Stelian Tănase

TVR a desfiinţat emisiunea în care a apărut Băsescu /Imixtiunile vin „din zone foarte înalte, de la PSD”, spune şeful TVR, Stelian Tănase

 „Nu că le-am simţit, le-am auzit, s-au făcut la mine presiuni insistente vizavi de diferite decizii, pe care ar trebui să le iau, de pildă acuma mi se cere capul lui Sorin Avram (n.r. realizatorul emisiunii de dezbateri politice „Vorbeşte liber!”)”, spune pentru Gândul şeful TVR, care adaugă că imixtiunile vin „din zone foarte înalte, de la PSD”.

Incredibil, dar adevărat: a doua zi după apariția lui Traian Băsescu la emisiunea ”Vorbește liber” de la postul public, recent lansată și pe care șeful statului a lăudat-o pentru obiectivitate, Comitetul Director a decis desființarea acesteia.
Concret, în ședința de azi, Comitetul Director, ostil președintelui director general Stelian Tănase, a respins, conform unor surse din conducere, noua grilă de programe propusă de acesta pentru toamnă, astfel că emisiunile ”Vorbește liber” a lui Sorin Avram, ”Biziday” a lui Moise Guran și ”Starea nației” a lui Dragoș Pătraru – toate trei cu un start excelent – își încetează existența. Votul decisiv ar urma să se dea luni, în ședința Consiliului de Administrație, dar șansele sunt aproape nule, în condițiile în care și acolo Stelian Tănase se confruntă cu o majoritate ostilă.
Cel puțin pentru o perioadă, pînă se vor găsi înlocuitori emisiunilor desființate, TVR ar urma să se difuzeze înregistrări mai vechi. 

Stelian Tănase, acuză şi influenţa pe care o exercită asupra TVR premierul Victor Ponta prin purtătorul de cuvânt al Guvernului, Corneliu Calotă

Într-un interviu pentru gândul, Stelian Tănase, acuză şi influenţa pe care o exercită asupra TVR premierul Victor Ponta prin purtătorul de cuvânt al Guvernului, Corneliu Calotă, membru în Consiliul de Administraţie al televiziunii. „Corneliu Calotă îşi spune punctul de vedere, faţă de mine personal, faţă de alţi directori în faţa consiliului de administraţie de fiecare dată şi punctul lui de vedere prevalează. Este omul cel mai puternic din Consiliul de Administraţie. Pe acel plan, el conduce, de fapt, televiziunea”, spune Stelian Tănase, care susţine că oficialul Guvernului se află acum într-o situaţie de incompatibilitate.


„Corneliu Calotă este purtător de cuvânt al Guvernului şi, în acelaşi timp, membru trimis de Guvern în Consiliul de Administraţie. Cred că ar trebui să opteze pentru o calitate sau alta, deşi trebuie să spun că are 60 de zile pentru asta. Este un caz de incompatibilitate, pe de-o parte din punct de vedere legal, pe de altă parte, din punct de vedere al imaginii, dă foarte prost ca purtătorul de cuvânt al Guvernului să facă parte din Consiliul de Administraţie. Mai ales că el este foarte activ în Consiliul de Administraţie, conduce grupul PSD din CA, adică majoritatea consiliului de administraţie este la îndemâna sa. Şi asta ar trebui să clarifice cât mai repede”, a declarat Stelian Tănase în timpul interviului.

„Să fii şeful TVR în an electoral este o experienţă foarte proastă, foarte proastă, pentru că sunt presiuni enorme, telefoane peste telefoane, rugăminţi, suspiciuni (...) Un ministru e un ministru, un senator e un senator, un şef de partid e un şef de partid, un candidat e un candidat şi de la nivelul ăsta exercită nişte presiuni. (...) Foarte greu, foarte greu să ştiţi şi nu mă descurc, pot să vă spun cu toată onestitatea. Nu mă descurc între ambiţiile, vanităţile, nivelul de informare, mai bun sau mai prost al diferiţilor lideri politici, nu mă descurc între aceste interese atât de contradictorii, iar acum când ne apropiem de campanie este aproape o isterie, e un fel de balamuc”, continuă şeful TVR.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noua zonă din Ucraina în care frontul rușilor este pe cale să se prăbușească / „Totul se va întâmpla foarte repede”

2 Invenția unui român care promite reducerea la jumătate a facturii de gaz

3 Comandantul Armatei Ruse de Vest a fost „decapitat” de Putin. Aleksandr Zhuravlev este cunoscut ca „măcelarul din Alep”

4 VIDEO Ucraina torpilează dronele kamikaze rusești cu tehnologie americană. 70% rata de succes

5 VIDEO „Rușii îi vor face ceva similar lui Putin, așa cum românii au făcut cu Ceaușescu”