Udrea: Voi informa instituțiile de la Bruxelles cu privire la modul cum sunt deturnate electoral fondurile de la UE

Udrea: Voi informa instituțiile de la Bruxelles cu privire la modul cum sunt deturnate electoral fondurile de la UE

Președintele PMP, Elena Udrea, candidat la prezidențiale, a declarat marți că intenționează să sesizeze în scris, marți, forurile de la Bruxelles și Parchetul cu privire la "modul cum sunt deturnate și folosite electoral fondurile trimise de la UE de către Guvernul Ponta".

Elena Udrea a afirmat, la o conferință de presă, că este vorba despre "o deturnare de fonduri europene de aproximativ 100 de milioane de euro".

"Pe 20 septembrie, în sistemul electronic de achiziții publice a apărut un anunț de licitație privind achiziționarea a 7,6 milioane de pachete de alimente pentru persoane defavorizate. Aceste pachete, de regulă, care se cumpără cu fonduri europene, se distribuie trimestrial, de la începutul anului și până acum. În situația anului 2014, Victor Ponta a așteptat campania electorală pentru a achiziționa aceste alimente și a le distribui exact în timpul campaniei electorale. Banii pentru aceste pachete sunt plătiți din fonduri de ajutor european", a precizat Udrea.

Potrivit liderului PMP, sunt două probleme "majore" legate de această licitație: "Felul în care a fost gândită, și anume să se întâmple fix în perioada de campanie electorală și felul în care este alcătuit acest pachet de alimente și încălcările legislației achizițiilor, încălcări în vigoare în acest moment, doar pentru ca anumite persoane să poată să beneficieze de aceste contracte".

"În calitate de președinte al PMP, dar și de candidat la Președinția României, voi iniția următoarele două acțiuni: Voi face o informare instituțiilor de la Bruxelles, cu privire la modul cum sunt deturnate și folosite electoral fondurile trimise de la UE de către Guvernul Ponta. Voi face o sesizare la Parchet pentru a se verifica modalitatea în care decurge această licitație. Este evident că această licitație nu respectă și nu corespunde prevederilor legale", a mai precizat președintele PMP.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro