UPDATE/MAE confirmă că doi cetățeni români au fost reținuți în Austria pentru trafic de persoane

UPDATE/MAE confirmă că doi cetățeni români au fost reținuți în Austria pentru trafic de persoane

Ministerul roman al Afacerilor Externe a anuntat, sambata seara, ca autoritatile austriece au confirmat retinerea pentru trafic de persoane a doi cetateni romani, soferi ai unor camioane in care se aflau mai multe persoane, in localitatea Braunau, respectiv la Salzburg. Anterior, agentia austriaca de presa APA, citata de Mediafax, anuntase ca un roman in varsta de 29 de ani, care conducea un camion ce transporta 26 de refugiati, a fost retinut la Braunau. Potrivit sursei citate, camionul transporta refugiati din Siria, Afganistan si Bangladesh. Trei copii care se aflau in camion sunt in stare grava din cauza din cauza deshidratarii, pe fondul temperaturi ridicate din vehicul. "Personalul medical ne-a spus ca nu ar mai fi rezistat mult timp", a declarat David Furtner, un reprezentant al politiei austriece, despre cei trei copii. Cel de-al doilea roman, care a fost retinut la Salzburg, este de asemenea soferul unui camion care transporta refugiati.

"La solicitarea Ambasadei Romaniei la Viena, autoritatile austriece au confirmat ca a fost retinut un cetatean roman in localitatea Braunau. Cetateanul roman era soferul unui camion in care au fost descoperite mai multe persoane", se arata int-un comunicat al MAE.

"Totodata, autoritatile austriece au confirmat ca un alt cetatean roman a fost retinut pentru trafic de persoane in Salzburg. Acestea era soferul unui camion in care se aflau mai multe persoane. Politia austriaca, cu sprijinul atasatului de interne din cadrul Ambasadei Romaniei la Viena a verificat identitatea cetateanului implicat in incident prin procedura cooperarii politienesti internationale", mai precizeaza MAE.

Niciunul dintre cei doi cetateni romani nu a solicitat pana in acest moment asistenta consulara.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Premieră la Iași / Amanta cere daune morale de la soţie

2 Așa o fi?

3 Imaginea asta zace în căpuțul multor românași...

4 Fabrica de pitici pe creier a României / Păreloloaga Carmen Tănase, noi declarații imbecile despre vaccinați

5 Bă, ești nebun? / „Metoda rugăciunilor”, tactica prin care o bandă de „valori” a jefuit zeci de temple budiste d…