Voicu: 52 de DEPUTAŢI ai majorității care au respins introducerea pe ordinea de zi a legii amnistiei pot fi SUBIECŢI ai acesteia

Voicu: 52 de DEPUTAŢI ai majorității care au respins introducerea pe ordinea de zi a legii amnistiei pot fi SUBIECŢI ai acesteia

Vicepreședintele PNL Mihai Voicu susține că în PSD există o "preocupare deosebită" pentru adoptarea legii amnistiei și grațierii și că, potrivit unei statistici, 52 dintre deputații majorității care au votat împotriva solicitării liberalilor și democrat-liberalilor de introducere pe ordinea de zi a Camerei Deputaților a acestui act normativ în vederea respingerii pot fi subiecți ai legii menționate.

Voicu a spus că luni în plenul Camerei Deputaților liderii de grup ai PNL și PDL, George Scutaru și Tinel Gheorghe, au cerut pentru "a 20-a oară" introducerea pe ordinea de zi a legii amnistiei și grațierii în vederea respingerii acestui act normativ.

"Am remarcat, inclusiv din înregistrările care au apărut în spațiul public, că există o preocupare deosebită la nivelul liderilor PSD importanți pentru adoptarea acestei legi. Bineînțeles că dedublarea d-lui Ponta, care astăzi este președinte de partid, mâine prim-ministru și poimâine deputat, nu a lăsat să se înțeleagă care este poziția domniei sale, a lipsit, contrar anunțurilor făcute, și la această ședință de plen și de aceea am considerat de cuviință că trebuie să fie supusă la vot cererea noastră", a afirmat Voicu într-o conferință de presă, arătând că solicitarea a fost respinsă de majoritatea PSD-PC-UNPR.

El a susținut că statistica făcută în urma publicării votului electronic în acest caz arată că 74 de deputați PSD au fost prezenți și au votat împotriva solicitării PNL și PDL iar 40 dintre aceștia pot fi subiecți ai unei viitoare legi a amnistiei și grațierii, având dosare care merg de la situații de incompatibilitate la acuzații de furt calificat, abuz în serviciu și uz de fals.

Vicepreședintele PNL a indicat că dintre cei 13 deputați UNPR care au votat luni împotriva introducerii pe ordinea de zi a legii amnistiei și grațierii șapte figurează în astfel de anchete.

De asemenea, Voicu a precizat că cinci dintre cei 15 deputați PC care au votat împotriva acestei solicitări "speră să fie aprobată cât mai urgent legea amnistiei și grațierii".

"Acest procent de 50% dintre cei prezenți din partea arcului guvernamental care au astfel de probleme se regăsește și în Biroul Politic Național al PSD, unde este cam același procent — 50% din membrii BPN al PSD sunt fie cu urmăriri penale începute, fie cu solicitări de urmăriri penale, fie cu cereri de arestare", a adăugat el.

El a indicat că aceste date sunt culese din presă.

Mihai Voicu a mai apreciat că recentele decizii ale justiției, cel puțin în dosarul Microsoft, arată "seriozitatea, complexitatea și gravitatea" acestui caz. El a afirmat că în cazul foștilor miniștri senatori Ecaterina Andronescu și Șerban Mihăilescu implicați în acest dosar Senatul "blochează prin tergiversare solicitarea procurorilor".

"Sunt doi foști miniștri senatori care de foarte multă vreme ar fi trebuit să dea explicații și de aceea este un bun prilej să cerem atât conducerii Senatului, președintelui Călin Popescu-Tăriceanu, care este tot un fel de Victor Ponta, dar pe albastru, și majorității PSD-PC-UNPR din Senat să nu mai încalce în primul rând regulamentul. Știți că termenul de vot pentru o astfel de cerere este de cinci zile, cred că în curând trec 50. Amânarea după alegerile prezidențiale a solicitării procurorilor arată că una dintre primele măsuri pe care le va lua majoritatea PSD în cazul în care Victor Ponta va câștiga alegerile prezidențiale este aprobarea legii amnistiei și grațierii iar printre primele acte pe care le va semna un ipotetic președinte Victor Ponta va fi promulgarea acestei legi", a susținut liderul PNL.

AGERPRES/(A-autor: Florentina Peia, editor: Antonia Niță)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro