Vot Diaspora/Ponta şi Dragnea, daţi în gât la DNA

Vot Diaspora/Ponta şi Dragnea, daţi în gât la DNA

Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, a declarat vineri, după ce a fost audiat la DNA în dosarul organizării alegerilor prezidențiale în diaspora, că i-a spus procurorului ceea ce știe și a apreciat că cei care conduc în prezent România din punct de vedere executiv "și-au bătut joc de foarte mulți români".

"Ce pot să spun decât adevărul, cel pe care îl știm cu toții. Nu mă delimitez de ceea ce am spus și când spun ceva mă ghidez după logică. (...) Am spus ceea ce cred, ceea ce am știut. (...) Dacă nu eram în fața instituției (DNA — n.r.), politic puteam să vă spun mai multe. N-o să-mi permit eu să spun dacă s-au făcut abuzuri, hai să lăsăm să....(...) Am explicat de ce am spus acele lucruri și cu argumente, toate bazate pe logică. Când spuneți probe... N-am hârtii sau... Nu lucrez la Ministerul Afacerilor Externe", a afirmat Vanghelie, care a fost audiat în calitate de martor.

Întrebat dacă a fost încălcat legea cu prilejul organizării scrutinului, edilul a subliniat că "feeling-ul" lui de om politic este că "și-au bătut joc de români".

"În ce fel și cum au ajuns să-și bată joc de milioane de români, aici trebuie să stabilească justiția. (...) În contextul actual, ținând cont că lucrurile s-au dus într-un penibil foarte mare și cei care conduc astăzi România din punct de vedere executiv și-au bătut joc de foarte mulți români, cred că trebuie să se știe adevărul. Nu vreau să fac din această chestie o bătălie pe care o am personală cu Victor Ponta. Bătăliile mele le transformăm politic, o să vedeți cu parlamentarii, cu alte lucruri...", a spus Vanghelie.

Întrebat dacă ar putea fi vinovați Victor Ponta și Liviu Dragnea, el a răspuns: "Nici nu știu cum să împărțim, eu cred că sunt împreună".

"Eu particip și am participat la foarte multe discuții. (...) Am fost suspendat, iarăși am fost președinte executiv, iarăși am câștigat la congres, am fost vicepreședinte. Deci, până la urmă, s-au hotărât să mă dea afară că au zis: 'bă, nu mai pot cu ăsta, că tot îl alege lumea. Îl dau afară ca să scap de el'. (...) Nu vă puneți semnul întrebării de ce n-a existat director de campanie? Pentru că nu putea să pună pe cineva că s-ar fi făcut de râs. Nu avea cum să fie cineva director de campanie care să înțeleagă lucrurile mai bine. Știau toți colegii de la partid și a preferat să nu pună director de campanie ca să nu recunoască anumite lucruri ale mele. E nivelul domnului Victor Viorel Ponta, cum ar zice cineva, un clasic în viață", a precizat primarul sectorului 5.

El a menționat că își propune ca din aprilie să se ducă în Spania, Italia, America, în zonele unde sunt români și să le povestească exact ce s-a întâmplat la alegerile prezidențiale.

Întrebat dacă a indicat persoane în timpul audierii de la DNA, Vanghelie a arătat: "Sunt nominalizați ei pur și simplu, că există".

În ceea ce privește dosarul în care este arestată fosta șefă a DIICOT Alina Bica și despre afirmația lui că un lider politic nu poate dormi liniștit, Vanghelie a spus: "Nu v-am zis după aceea (...), că este vorba de Liviu Dragnea, că e curentat la 380. Eu când v-am spus nici nu apăruse dosarul. (...) Este love. E și cu bani, e și cu love".

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Invenția unui român care promite reducerea la jumătate a facturii de gaz

2 Noua zonă din Ucraina în care frontul rușilor este pe cale să se prăbușească / „Totul se va întâmpla foarte repede”

3 Comandantul Armatei Ruse de Vest a fost „decapitat” de Putin. Aleksandr Zhuravlev este cunoscut ca „măcelarul din Alep”

4 VIDEO Ucraina torpilează dronele kamikaze rusești cu tehnologie americană. 70% rata de succes

5 VIDEO „Rușii îi vor face ceva similar lui Putin, așa cum românii au făcut cu Ceaușescu”