Anna Karolina Schmiedlova - Sara Errani, finala turneului BRD Bucharest Open

Anna Karolina Schmiedlova - Sara Errani, finala turneului BRD Bucharest Open

Finala turneului de tenis BRD Bucharest Open (WTA), dotat cu premii totale de 226.750 dolari, se va juca, duminică, între italianca Sara Errani, principala favorită, și Anna Karolina Schmiedlova (Slovacia), cap de serie numărul 7, care a dispus, sâmbătă, în a doua semifinală jucată la Arenele BNR din Capitală, de slovena Polona Hercog, cu 6-4, 6-3.

Schmiedlova a început mai slab meciul și a fost condusă cu 4-1 în primul set, dar apoi a revenit spectaculos și și l-a adjudecat cu 6-4. Schmiedlova (20 ani) s-a impus mai clar în setul al doilea, cu 6-3, încheind conturile într-o oră și 22 de minute.

Jucătoarea din Slovacia (60 WTA) o mai învinsese pe Hercog (24 ani, 87 WTA) anul acesta, la Miami, în primul tur, cu 6-3, 6-2.

Sara Errani s-a calificat în finală după ce a învins-o pe românca Monica Niculescu, a treia favorită, cu 5-7, 6-1, 6-2, în prima semifinală.

Errani și Schmiedlova și-au asigurat cecuri de câte 21.400 dolari și 180 puncte WTA, în timp ce Niculescu și Hercog vor primi fiecare 11.300 dolari și 110 puncte WTA.

Errani (28 ani), locul 20 în lume, a mai jucat un singur meci cu Schmiedlova, anul acesta, în finala turneului de la Rio (zgură), când s-a impus cu 7-6 (2), 6-1.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”