Tecău și Rojer, finaliști la dublu în turneul de la Sydney (ATP)

Tecău și Rojer, finaliști la dublu în turneul de la Sydney (ATP)

Perechea formată din tenismanul român Horia Tecău și olandezul Jean-Julien Rojer s-a calificat în finala probei de dublu la turneul ATP de la Sydney (Australia), dotat cu premii totale de 439.405 dolari, vineri, după ce au trecut în semifinale de cuplul suedezo-polonez Robert Lindstedt/Marcin Matkowski, cu 6-3, 3-6, 10-8.

Tecău și Rojer, favoriții numărul doi ai probei, s-au impus după o oră și 16 minute, ajungând la a zecea finală pe care o dispută împreună într-un an de parteneriat.

Perechea româno-olandeză au câștigat în 2014 opt titluri, la Zagreb, Casablanca, București, s-Hertogenbosch, Washington, Shenzhen, Beijing și Valencia, pierzând și o finală, la Rotterdam.

În ultimul act la Sydney (finală pierdută de Tecău în 2013, alături de Mirnîi), Horia și Jean-Julien vor întâlni învingătorii din meciul Julien Benneteau/Edouard Roger-Vasselin (Franța/N. 1) — Rohan Bopanna (India)/Daniel Nestor (Canada/N. 3).

Tecău și Rojer și-au asigurat un cec de 12.760 dolari și 150 de puncte ATP, iar dacă vor câștiga finala vor fi recompensați cu 24.280 dolari și 250 puncte.

Tecău a ajuns la un total 24 de turnee ATP câștigate la dublu: opt alături de Rojer în 2014, trei cu Max Mirnîi (București, s-Hertogenbosch, Beijing — toate în 2013), zece alături de Robert Lindstedt (2012 — București, s-Hertogenbosch, Bastad, Cincinnati, 2011 — Bastad, Casablanca, 2010 — New Haven, Bastad, s-Hertogenbosch și Casablanca). Horia a mai câștigat în 2011 alături de Victor Hănescu (Acapulco) și belgianul Dick Norman (Zagreb), iar în 2010 alături de Marcus Daniell (Auckland). Horia a ieșit învingător în 2012 și în proba de dublu mixt la Australian Open (cu Bethanie Mattek-Sands).

Horia Tecău pierdut 14 finale la dublu: în 2014 alături de Rojer la Rotterdam, în 2013 la Sydney și Delray Beach, ambele alături de Max Mirnîi, în 2012 la Rotterdam, Madrid și Wimbledon, 2011 la Beijing, Washington, Wimbledon, s-Hertogenbosch, Brisbane, 2010 la Wimbledon, toate alături de Lindstedt, și în 2009 la Stuttgart (alături de Hănescu) și la Kitzbuehel (pereche cu Andrei Pavel). De asemenea, Tecău a fost învins în finala probei de dublu mixt anul acesta la Australian Open, alături de Sania Mirza (India).

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…