Afacerea Neymar: Justiția spaniolă cere 2 ani și 3 luni de închisoare pentru actualul președinte al Barcelonei

Afacerea Neymar: Justiția spaniolă cere 2 ani și 3 luni de închisoare pentru actualul președinte al Barcelonei

Parchetul spaniol a cerut 2 ani și 3 luni de închisoare pentru președintele clubului de fotbal FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, și 7 ani pentru predecesorul său Sandro Rosell, din cauza unor presupuse delicte fiscale legate de transferul atacantului brazilian Neymar în 2013, a indicat luni o sursă judiciară, potrivit AFP.

Parchetul Audienței Naționale din Madrid cere și o amendă de 22,2 milioane de euro pentru Barca. Bartomeu, Rosell și clubul sunt acuzați de delicte fiscale, iar lui Rosell i se impută și un delict de gestiune.

Judecătorul însărcinat să ancheteze transferul lui Neymar îi poate trimite acum pe Bartomeu și Rosell în fața tribunalului. Este o afacere care afectează profund Barca, într-un an în care vor avea loc alegeri la gruparea catalană.

Judecătorul Pablo Ruz a estimat în această lună că Barca, Rosell și Bartomeu s-au putut face vinovați de trei delicte de ordin fiscal. Potrivit lui, sumele plătite în 2013 pentru transferul lui Neymar se ridică la  83,3 milioane de euro, iar presupusa fraudă trece de 13 milioane de euro.

Potrivit lui Ruz, diferitele contracte utilizate pentru această operațiune "erau destinate să acopere sau să oculteze faptul că ele constituiau în realitate un cost superior pentru FCB", toate acestea pentru "a eluda sau a reduce ilicit plata către Tezaurul public".

Josep Maria Bartomeu a respins orice responsabilitate când a fost audiat de magistrat la mijlocul lui februarie.

FC Barcelona a reacționat la finalizarea anchetei judecătorului, afirmând că "nu împărtășește" viziunea acestuia asupra dosarului. Clubul consideră că drepturile apărării au fost încălcate în această afacere. AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Băsescu, în depresie după condamnarea Ioanei / Fostul președinte a izbucnit în plâns la momentul aflării veștii …

2 ULTIMA ORĂ DNA cere instanței s-o pună pe Udrea sub control judiciar, să nu-și mai ia iar tălpășița în Costa R…

3 Avocata care a reprezentat-o pe Kovesi: Orice persoană care a depus o plângere penală în urma violențelor din …

4 Cum poate şti medicul stomatolog că un pacient a făcut sex oral

5 Hopa, s-a trecut la pasul doi? / Propaganda rusă încearcă să facă o paralelă între Transilvania și Crimeea