Alexandra Dulgheru, în turul al doilea la Roland Garros; Monica Niculescu, învinsă de Suarez Navarro

Alexandra Dulgheru, în turul al doilea la Roland Garros; Monica Niculescu, învinsă de Suarez Navarro

Jucătoarea română de tenis Alexandra Dulgheru s-a calificat în runda a doua a turneului de la Roland Garros, al doilea de Mare Șlem al anului, luni, în timp ce Monica Niculescu a pierdut în primul tur. 

Dulgheru (51 WTA) a trecut fără probleme de americanca Nicole Gibbs (22 ani), care ocupă locul 98 în ierarhia mondială, cu 6-3, 6-1.

Următoarea adversară a Alexandrei va fi franțuzoaica Alize Cornet, cap de serie nr. 29, sau italianca Roberta Vinci. Dulgheru este la egalitate cu Cornet în meciurile directe, 1-1, dar este condusă cu 4-0 de Vinci.

Monica Niculescu (67 WTA) a fost învinsă de Carla Suarez Navarro (Spania), numărul 8 mondial, cu 6-2, 6-2. Monica pierduse toate cele trei meciuri de până acum cu Suarez Navarro: 6-3, 7-6 (3) pentru iberică în primul tur la Paris în 2013, 4-6, 6-0, 4-1 abandon Monica, anul trecut, în sferturi la Florianopolis, și anul acesta la Antwerp, când Navarro s-a impus cu 4-6, 6-0, 6-2 în optimi.

În turul secund, Suarez Navarro o va înfrunta pe câștigătoarea meciului dintre Virginie Razzano (Franța) și Veronica Cepede Royg (Paraguay).

Niculescu va primi pentru participare 27.000 de euro și 10 puncte WTA, iar Dulgheru și-a asigurat un cec de 50.000 de euro și 45 de puncte WTA.

România mai are două reprezentante în primul tur la Roland Garros pe tabloul de simplu, Irina Begu, cap de serie nr. 30 (va juca împotriva americancei Bethanie Mattek-Sands) și Andreea Mitu (împotriva franțuzoaicei Alize Lim), în timp ce Simona Halep, a treia favorită, s-a calificat duminică în runda a doua.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina