Andreea Chiţu, medalie de bronz la Campionatul European de judo de la Montpellier

Andreea Chiţu, medalie de bronz la Campionatul European de judo de la Montpellier

Sportiva Andreea Chiţu a cucerit, joi, medalia de bronz la categoria 52 de kilograme, din cadrul Campionatului European de judo de la Montpellier (Franţa).

Andreea Chitu (Imagine: Aleksandar Djorovic/Mediafax Foto)

Andreea Chiţu a disputat finala grupei D la categoria 52 de kilograme, după un prim tur liber şi o victorie în faţa sportivei Penelope Bonna (Franţa), dar a cedat în lupta cu Iulia Rijova (Rusia), intrând în recalificări.

În primul meci din recalificări, Chiţu a trecut de Laura Gomez Ropinon (Spania), iar în lupta pentru medalia de bronz s-a impus în faţa sportivei Mareen Kraeh (Germania).

La categoria 48 de kilograme, Alexandra Pop a fost eliminată în primul tur al grupei C de sportiva Amelie Rosseneu (Franţa).

De asemenea, la 52 de kilograme, Larisa Florian a avut o primă victorie în grupa A, cu Odette Giuffrida (Italia), fiind învinsă în turul doi de câştigătoarea ulterioară a grupei, kosovara Majlinda Kelmendi.

Şi Loredana Ohâi a fost eliminată în prima luptă din grupa A, categoria 57 de kilograme, de Hedvig Karakas (Ungaria).

În schimb, la aceeaşi categorie, Corina Căprioriu s-a calificat în semifinale, după ce a câştigat grupa D, cu victorii în faţa sportivelor Katinka Szabo (Ungaria) şi Irina Zabludina (Rusia). Ea a fost însă învinsă în penultimul act de Automne Pavia (Franţa) şi va lupta pentru medalia de bronz, cu portugheza Telma Monteiro.

La masculin, categoria 66 kilograme, Szoke Laszlo l-a învins în primul tur al grupei A pe Jasper Lefevere (Belgia), pierzând în turul secund cu belarusul Dmitri Şerşan.

Astfel, delegaţia României îi mai are în competiţie pe Costel Dănculea (73 kg), Daniel Natea (plus 100 kg), Vlăduţ Simionescu (plus 100 kg).

România are drept obiectiv la CE din Franţa cucerirea unei medalii.

La ediţia din 2013, delegaţia tricoloră a câştigat o medalie, argint, prin Andreea Chiţu, la 52 kg.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!

2 Cuplu de sătmăreni ucis cu brutalitate. Suspectul a violat soţia şi apoi i-a omorât pe cei doi soţi

3 Așa o fi?

4 Fiul lui Sile Cămătaru, la un pas de închisoare din cauza Giorgianei, fosta iubită. Ordin încălcat

5 Așa o fi?