Arbitrul NBA Dick Bavetta s-a retras din activitate la 74 de ani

Arbitrul NBA Dick Bavetta s-a retras din activitate la 74 de ani

Arbitrul de baschet Dick Bavetta s-a retras din activitate la 74 de ani, după ce a condus 2.635 de meciuri, un record în NBA, a anunţat, miercuri, liga profesionistă nord-americană.

Arbitrul NBA Dick Bavetta s-a retras din activitate la 74 de ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ataşamentul lui Dick Bavetta pentru baschet este o sursă de inspiraţie pentru toţi arbitrii din NBA. Îi mulţumim pentru tot ce a făcut şi îi urăm toate cel bune în viitor", se arată într-un comunicat al NBA.

Bavetta a debutat ca arbitru în NBA în 1975, la vârsta de 39 de ani, şi este persoana cu cele mai multe meciuri conduse în istoria ligii profesioniste nord-americane de baschet.

Supranumit "Ironman Dick", Bavetta a arbitrat 2.635 de meciuri în NBA, dintre care 270 în play-off şi 27 în finalele NBA, a conduse partide de la Jocurile Olimpice din 1992 şi trei ediţii ale All-Star-Game.

NBA nu are o limită de vârstă pentru arbitri, dar îi supune pe aceştia anual la un test fizic şi psihic.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...