Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Auto: Adam Malysz, cvadruplu campion mondial la sărituri cu schiurile, va participa la Raliul Dakar 2015

Polonezul Adam Malysz, cvadruplu campion mondial și triplu vicecampion olimpic la sărituri cu schiurile, va participa la Raliul Dakar 2015, care va avea loc în luna ianuarie, urmând să concureze în același vehicul SMG Buggy cu care spaniolul Carlos Sainz a obținut două victorii de etapă la ediția trecută a acestei curse.

Polonezul se află la cea de-a patra sa participare la celebrul raliu-raid, în care a debutat în 2012, cu un Mitsubishi Pajero, reușind să termine pe locul 37, unul foarte bun pentru un debutant, ținând cont de gradul de dificultate al cursei. În anul următor, el s-a clasat pe 25, iar în 2014 a terminat pe un meritoriu loc 13, în ambele rânduri concurând la bordul unor mașini Toyota. Anul acesta, Malysz și-a propus să se claseze între primii zece.

"Obiectivul nostru este să ne clasăm în Top-10. Poate că nu este cea mai ambițioasă țintă, însă trebuie să recunoaștem unde ne aflăm și ceea ce putem face. Cred că am progresat mult și sunt un pilot mai bun decât acum doi ani", a afirmat Malysz într-o declarație dată publicității de echipa sa, "Red Bull Desert Wings".

Campionul polonez consideră că vehiculul său SMG Buggy este mai ușor și mai rapid decât bolizii pe care i-a pilotat anterior în Raliul Dakar.

Spaniolul Carlos Sainz, câștigătorul Raliului Dakar în 2010, va concura anul viitor într-una dintre mașinile oficiale ale echipei Peugeot, 2008 DKR.

Cea de-a 37-a ediție a Raliului Dakar, a șaptea desfășurată pe continentul sud-american, va debuta la Buenos Aires, pe 4 ianuarie, urmând să se încheie tot în capitala Argentinei, pe 17 ianuarie.

Cele 414 vehicule înscrise în competiție urmează să parcurgă peste 9.000 de km prin Argentina, Chile și Bolivia.

AGERPRES 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Dăncilă, huiduită și apărată de zeci de jandarmi, a fost ascunsă într-o vulcanizare auto din Novaci! Apo…

2 Info. Acesta este sondajul distribuit de Dragnea liderilor locali sâmbătă seara.

3 ALERTĂ Sentința lui Dragnea, pe 27 mai! Procurorii au cerut pedepse mărite. Avocat: „Ne e imposibil să dovedim…

4 VIDEO Acum, în Piața Victoriei

5 ALERTĂ Sentința lui Dragnea, pe 27 mai! Procurorii au cerut pedepse mărite. Avocat: „Ne e imposibil să dovedim…

recomandări

Te ia DNA: Minel Prina

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Noi sloganuri fake amuzante