Campionul mondial la ciocan, polonezul Fajdek, și-a plătit cursa de taxi cu medalia sa de aur

Campionul mondial la ciocan, polonezul Fajdek, și-a plătit cursa de taxi cu medalia sa de aur

Atletul polonez Pawel Fajdek, care și-a apărat titlul mondial la aruncarea ciocanului la Mondialele 2015 de la Beijing, a sărbătorit din plin succesul său și în starea sa euforică a plătit cu medalia de aur o cursă cu taxiul, dar distincția i-a fost recuperată mai târziu de poliție.

Conform unui site de știri chinez (Tencent), Fajdek, 26 ani, a petrecut din plin la fiesta organizată pentru victoria sa la un restaurant din Beijing, iar după ce a revenit la hotel, a considerat cel mai nimerit să plătească cursa de taxi chiar cu medalia de aur, primită cu câteva ore înainte.

Mai târziu, la hotel, Fajdek a cerut ajutorul poliției chineze, care l-a identificat pe taximetrist și i-a recuperat medalia. Polonezul a susținut însă că a pierdut medalia în taxi, în timp ce șoferul a insistat că medalia a fost plata pentru cursa sa. Fajdek a câștigat titlul mondial cu o aruncare de 80,88 m.

Fajdek a câștigat medalia de aur la ciocan și la Mondialele de la Moscova, în 2013, în timp ce la Europenele 2014 de la Zurich a obținut argintul. La JO 2012 a fost ultimul în finală după ce a ratat cele trei aruncări. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”