Ciclism - Vuelta: Joaquim Rodriguez a câștigat etapa a 15-a și s-a apropiat la doar o secundă de liderul Aru

Spaniolul Joaquim "Purito" Rodriguez (Katiușa) a câștigat detașat duminică etapa a 15-a a Turului ciclist al Spaniei, apropiindu-se la doar o secundă de purtătorul tricoului roșu, italianul Fabio Aru (Astana), astfel că se anunță o ultimă săptămână a ediției a 70-a a cursei plină de neprevăzut.

Disputată pe un traseu, Comillas — Sostres Cabrales, vălurit, cu cățărări de primă categorie și sosire în urcare, din nou, etapa a 15-a a Vuelta s-a decis în ultimii 3 km din cei 175, pe final cel poreclit "Chiștocul" (Purito) plasând un atac sec, de mare efect, care l-a adus primul la linia de sosire, în 4h33'32". În spatele lui, mânat de frica pierderii tricoului de lider, Aru a dat tot ce putea pe panta abruptă de la final, reușind să limiteze la 15 secunde avansul de etapă al spaniolului.

Locul 2 în etapă a fost luat de cehul Rafa Majka (Tinkoff — Saxo), la 12 secunde, care a urcat pe ultima treaptă a podiumului la general.

Cu această diferență, la care s-a adăugat bonificația de 10 secunde acordată învingătorului, Rodriguez s-a apropiat la doar o secundă de Aru, locul 3 fiind ocupat, acum, de Rafa Majka, excelent cățărător și el, aflat la 1'24", în timp ce ocupantul de până acum al acestei poziții și fost tricou roșu, olandezul Tom Dumoulin, a căzut pe 4, la 1'25", în așteptarea contratimpului de miercuri.

Luni, etapa a 16-a, Luarca — Ermita de Alba (Quiros), lungă de 184 km, este ultima cu sosire în urcare, practic ultima ocazie pentru cățărători să se pună cât de cât la adăpost în fața specialiștilor la contracronometru. Marți este a doua zi de pauză a Vuelta 2015.

AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șerpăria asta este Poliția Română? Amănunte incredibile publicate de o jurnalistă celebră

2 VIDEO Categoria „valori” / Ăla de lângă Bercea Mondial este președintele PSD Olt, cel care i-a luat locul tracto…

3 EXCLUSIV Traian Băsescu NU va candida la Primăria Capitalei!

4 Cum arăta geanta cu 3,8 milioane de dolari cash cu mita primită de Elena Udrea în sediul PDL / Afară, lumea prot…

5 Pro România, partidul CIE / SIE: Predoiu-general, Ponta-copil de trupă, Anghelache-aport valutar