Ciclism - Vuelta: Slovacul Peter Sagan, victorie la sprint în etapa a 3-a

Ciclism - Vuelta: Slovacul Peter Sagan, victorie la sprint în etapa a 3-a

Slovacul Peter Sagan (Tinkoff-Saxo) a câștigat, la sprint, etapa a 3-a a Turului ciclist al Spaniei, o etapă scurtă și cu puține dificultăți, fiind cronometrat pe 158,4 km dintre Mijas și Malaga în 4h06'47", în timp ce tricoul roșu de lider al clasamentului general a rămas la columbianul Esteban Chaves (Orica).

Marcat, în continuare, de deciziile juriului de comisari de cursă (prima etapă, contratimp pe echipe, a fost practic neutralizată, timpii realizați necontând în clasamente, din cauza așa-ziselor dificultăți, deși s-a alergat cu 55 km/h, iar în etapa a doua italianul Vincenzo Nibali a fost eliminat din cursă, pentru pentru câțiva kilometri parcurși agățat de mașina echipei sale, după ce pierduse timp la o căzătură masivă), plutonul nu a părut prea dornic de acțiuni spectaculoase, dovadă că media orară a fost de doar 38 km.

S-a mers, așadar, grupat, cu o evadare care nu s-a îndepărtat mai mult de 2 minute de grosul rutierilor, astfel că la sosirea în Malaga totul s-a decis la un sprint masiv, în are s-a impus recentul tricou verde al Turului Franței, unde slovacul, însă, și-a făcut punctele necesare în această ierarhie mai mult din locurile 2 și 3 ocupate.

La Malaga, celelalte două locuri ale podiumului au fost ocupate de francezul Nacer Bouhanni (Cofidis) și germanul John Degenkolb (Giant), în același timp, ca și majoritatea cicliștilor aflați în competiție.

În clasamentul general se menține lider Chaves, cu un avantaj de doar o secundă față de olandezul Tom Dumoulin (Giant) și cu 15 secunde față de irlandezul Nicolas Roche (Sky).

Marți se dispută etapa a 4-a, plată, între Esstepona și Vejer de la Frontera, 213,8 km, cea mai lungă a ediției cu numărul 70 a Vuelta. AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Jenante imagini! / Loredana, dezmăț la restaurant cu „morcovul” italian

2 „Stă ca disperata agățată de Bodi prin cluburi”

3 Adevăr, intoxicare? / Armele furnizate de către Occident nu vor ajuta Ucraina într-un eventual conflict cu Rusia

4 Dar dacă George Simion o fi având și el aceeași misiune ca ăsta?

5 Încă un mesaj pro-Rusia de la vârful Germaniei!