Cristiano Ronaldo, desemnat "Fotbalistul anului 2014" de revista World Soccer

Cristiano Ronaldo, desemnat "Fotbalistul anului 2014" de revista World Soccer

Internaționalul portughez Cristiano Ronaldo (Real Madrid) a fost desemnat "Fotbalistul anului 2014" de revista britanică World Soccer, titlu pe care reușește să-l câștige, astfel, pentru al doilea sezon consecutiv.

Foto: (c) Zhang Liyun / XINHUA ARHIVA

Ronaldo a acumulat 928 de puncte în cadrul anchetei la care au participat peste 100 de ziariști de specialitate și experți din lumea fotbalului, devansându-i pe portarul german Manuel Neuer (Bayern Munchen) — 789 puncte și pe atacantul argentinian Lionel Messi (FC Barcelona) — 593 puncte, contracandidații săi și în cursa pentru "Balonul de Aur".

Titlul de antrenor al anului i-a revenit selecționerului german Joachim Loew, câștigător al titlului de campion al lumii cu "Nationalmannschaft". Acesta s-a impus, cu 45 de puncte, în fața argentinianului Diego Simeone (Atletico Madrid) — 33 puncte și a italianului Carlo Ancelotti (Real Madrid) — 15 puncte.

Cel mai bună echipă a lumii a fost desemnată, așa cum era de așteptat, reprezentativa Germaniei, câștigătoarea Cupei Mondiale 2014, care a acumulat 65 de puncte, urmată de Real Madrid, deținătoarea Ligii Campionilor (23 puncte) și de campioana Spaniei, Atletico Madrid (11 puncte).

AGERPRES (editor: Mihai Dragomir)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Simple zvonuri?

2 VIDEO Voi vedeți ce se întâmplă pe Autostrada A1 Sibiu - Pitești?

3 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!

4 Scrisoarea asta nu poate fi adevărată! / Ce le-a scris judecătorilor o moldoveancă despre plăcerea sexului desco…

5 VIDEO Sex mistic în temple, dansuri în pielea goală şi spirale yoga