Cristiano Ronaldo, desemnat "Fotbalistul anului 2014" de revista World Soccer

Cristiano Ronaldo, desemnat "Fotbalistul anului 2014" de revista World Soccer

Internaționalul portughez Cristiano Ronaldo (Real Madrid) a fost desemnat "Fotbalistul anului 2014" de revista britanică World Soccer, titlu pe care reușește să-l câștige, astfel, pentru al doilea sezon consecutiv.

Foto: (c) Zhang Liyun / XINHUA ARHIVA

Ronaldo a acumulat 928 de puncte în cadrul anchetei la care au participat peste 100 de ziariști de specialitate și experți din lumea fotbalului, devansându-i pe portarul german Manuel Neuer (Bayern Munchen) — 789 puncte și pe atacantul argentinian Lionel Messi (FC Barcelona) — 593 puncte, contracandidații săi și în cursa pentru "Balonul de Aur".

Titlul de antrenor al anului i-a revenit selecționerului german Joachim Loew, câștigător al titlului de campion al lumii cu "Nationalmannschaft". Acesta s-a impus, cu 45 de puncte, în fața argentinianului Diego Simeone (Atletico Madrid) — 33 puncte și a italianului Carlo Ancelotti (Real Madrid) — 15 puncte.

Cel mai bună echipă a lumii a fost desemnată, așa cum era de așteptat, reprezentativa Germaniei, câștigătoarea Cupei Mondiale 2014, care a acumulat 65 de puncte, urmată de Real Madrid, deținătoarea Ligii Campionilor (23 puncte) și de campioana Spaniei, Atletico Madrid (11 puncte).

AGERPRES (editor: Mihai Dragomir)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Prăbușirea unui dobitoc / Cum a primit Prostul politicii două lovituri năucitoare înainte de parlamentare

2 Augustin Zegrean / Votul pentru șefia Consiliului Legislativ este nul

3 BREAKING USR anunță că nu intră la guvernare cu Orban premier!

4 VIDEO România prădată / Dezvăluiri incredibile despre cum se negociau și se dădeau șpăgile în guvernele PSD

5 Apar dovezile / „Tiranul Rafila o oprit camionul o urcat sus o luat pistolul şi o dat cu ţeava în cap şi la tat…