Cristiano Ronaldo, desemnat "Fotbalistul anului 2014" de revista World Soccer

Cristiano Ronaldo, desemnat "Fotbalistul anului 2014" de revista World Soccer

Internaționalul portughez Cristiano Ronaldo (Real Madrid) a fost desemnat "Fotbalistul anului 2014" de revista britanică World Soccer, titlu pe care reușește să-l câștige, astfel, pentru al doilea sezon consecutiv.

Foto: (c) Zhang Liyun / XINHUA ARHIVA

Ronaldo a acumulat 928 de puncte în cadrul anchetei la care au participat peste 100 de ziariști de specialitate și experți din lumea fotbalului, devansându-i pe portarul german Manuel Neuer (Bayern Munchen) — 789 puncte și pe atacantul argentinian Lionel Messi (FC Barcelona) — 593 puncte, contracandidații săi și în cursa pentru "Balonul de Aur".

Titlul de antrenor al anului i-a revenit selecționerului german Joachim Loew, câștigător al titlului de campion al lumii cu "Nationalmannschaft". Acesta s-a impus, cu 45 de puncte, în fața argentinianului Diego Simeone (Atletico Madrid) — 33 puncte și a italianului Carlo Ancelotti (Real Madrid) — 15 puncte.

Cel mai bună echipă a lumii a fost desemnată, așa cum era de așteptat, reprezentativa Germaniei, câștigătoarea Cupei Mondiale 2014, care a acumulat 65 de puncte, urmată de Real Madrid, deținătoarea Ligii Campionilor (23 puncte) și de campioana Spaniei, Atletico Madrid (11 puncte).

AGERPRES (editor: Mihai Dragomir)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

5 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?