Djokovic l-a învins pe Federer și a câștigat turneul Masters de la Roma

Djokovic l-a învins pe Federer și a câștigat turneul Masters de la Roma

Tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul unu mondial, a câștigat pentru a patra oară turneul ATP World Tour Masters 1.000 de la Roma, dotat cu premii totale de 3.288.530 euro, duminică, după ce l-a învins în finală pe elvețianul Roger Federer, al doilea favorit, cu 6-4, 6-3, cu o săptămână înainte de Roland Garros.

Djokovic a ajuns la a 22-a sa victorie consecutivă și a câștigat toate turneele majore jucate în acest an, Australian Open, precum și cele patru turnee Masters de la Indian Wells, Miami și Monte Carlo, înaintea celui de la Foro Italico.

După ce în primele trei tururi a încheiat meciurile în trei seturi, Djokovic și-a găsit ritmul, trecând în semifinale de spaniolul David Ferrer.

Djokovic l-a învins pe Federer pentru a 19-a oară în 39 de confruntări (un forfait al lui Federer la Turneul Campionilor din 2014).

Federer a pierdut a patra sa finală la Foro Italico, unul dintre rarele turnee mari care lipsesc din palmaresul său. În 2003, a pierdut în fața lui Felix Mantilla, în 2006 în fața lui Rafael Nadal, după cinci seturi și cinci ore, iar în 2013, din nou în fața lui Nadal.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...