Florin Mergea și Dominic Inglot "i-au ucis" pe frații Bryan, subliniază site-ul ATP

Site-ul oficial al Asociației Tenismenilor Profesioniști (ATP) subliniază, luni, performanța excepțională obținută de românul Florin Mergea și britanicul Dominic Inglot în proba de dublu a turneului Australian Open, titrând un comentariu consacrat acestei isprăvi "Inglot/Mergea i-au asomat pe frații Bryan în turul trei".

"De 6 ori campioni la Australian Open, Bob Bryan și Mike Bryan au suferit o înfrângere luni în fața favoriților nr. 14 Dominic Inglot și Florin Mergea.

Perechea britanico-română a trecut de capii de serie nr. 1 cu 7-6 (4), 6-3 în ceva mai mult de o oră", se arată în articolul semnat "ATP staff", adăugându-se: "Este pentru prima oară când frații Bryan au înregistrat două opriri consecutive în pragul sferturilor de finală la un turneu de Mare Șlem, după Roland Garros în 2001, ei fiind eliminați, de asemenea, anul trecut în turul 3, pierzând la Butorac/Klaasen".

Site-ul oficial al organismului care conduce circuitul tenisului masculin precizează, în continuare: "Inglot și Mergea, finaliști la Heineken Open, la Auckland (înfrângere la cuplul Klaasen/Paes), au reușit 9 ași și 46 de mingi direct câștigătoare în drumul lor spre sferturile de finală, unde se vor confrunta cu perechea cap de serie nr. 6, finaliști la Sydney, Horia Tecău și Jean-Julien Rojer, care au avut nevoie de peste două ore pentru a învinge cuplul nr. 12 alcătuit din Eric Butorac și Sam Groth, cu 3-6, 7-5, 7-6 (5).

"Am reușit într-adevăr maximum din jocul pe retur", a declarat Inglot pentru Sportmail.

"Suntem evident un cuplu solid, care etalează un joc complet.

Ne-am păstrat bine serviciu, fără să facem mari erori, pentru că dacă le dai un deget îți iau toată mâna", a mai spus britanicul, subliniind, totodată: "Florin (Mergea) a crescut cu Tecău în România, îi cunoaște jocul foarte bine. Ei (Tecău/Rojer) sunt o echipă care servește foarte bine, dar și noi suntem într-un moment de vârf la retur. Ne simțim foarte bine, extrem de pozitivi".

În ce privește cuplul Tecău/Rojer, ATP remarcă performanța de anul trecut a acestuia, care a reușit să câștige 8 titluri de dublu, iar acum candidează la cucerirea primului trofeu într-un turneu de Mare Șlem. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șerpăria asta este Poliția Română? Amănunte incredibile publicate de o jurnalistă celebră

2 VIDEO Categoria „valori” / Ăla de lângă Bercea Mondial este președintele PSD Olt, cel care i-a luat locul tracto…

3 EXCLUSIV Traian Băsescu NU va candida la Primăria Capitalei!

4 Cum arăta geanta cu 3,8 milioane de dolari cash cu mita primită de Elena Udrea în sediul PDL / Afară, lumea prot…

5 Pro România, partidul CIE / SIE: Predoiu-general, Ponta-copil de trupă, Anghelache-aport valutar