Fostul înotător australian Grant Hackett a ieşit de la dezintoxicare

Fostul înotător australian Grant Hackett, dublu campion olimpic şi cvadruplu campion mondial, a ieşit de la dezintoxicare, unde a fost tratat pentru dependenţa de somnifere, a anunţat, miercuri, AFP.

Grant Hackett (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sunt mândru că am avut puterea şi curajul să fac acest lucru. Au fost momente în viaţă când am depins de aceste somnifere", a declarat Hackett, pe aeroportul din Los Angeles, pentru postul de televiziune australian Nine Network.

Grant Hackett, în vârstă de 33 de ani, care a câştigat aurul olimpic la 1.500 liber în 2000 la Sydney şi în 2004 la Atena, a fost internat în februarie într-un spital din SUA, la câteva zile după ce a fost fotografiat pe jumătate dezbrăcat, în lobby-ul unui hotel din Melbourne, căutându-şi îngrijorat fiul de patru ani.

Fostul înotător australian a fost tratat pentru dependenţa de Stilnox, un somnifer. Stilnox este prescris sportivilor de înalt nivel care au probleme cu somnul înaintea unor competiţii. Medicamentul a fost interzis de Comitetul Olimpic Australian înaintea Jocurilor Olimpice de la Londra, din 2012.

Hackett s-a retras din activitate în 2008, devenind consultant pentru canalul de televiziune australian Nine Network şi pentru banca Westpac. Soţia sa Candice Alley, mama celor doi copii ai lor, l-a părăsit în 2011, după ce fostul înotător, aflat sub influenţa alcoolului, a devastat apartamentul familiei. De atunci, Hackett trăieşte "un coşmar", potrivit tatălui său.

Compatriotul său Ian Thorpe, o adevărată legendă a bazinelor, cu cinci titluri olimpice şi 11 mondiale, a cunoscut aceleaşi dificultăţi şi a fost internat de la începtul lunii februarie.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Documente / „Pute rău! Miros de cătușe cu o duhoare puternică de corupție la achiziția celor 115 milioane de măș…

2 VIDEO Priviți, despre Armata Panterelor Negre care patrulează pe străzile orașelor din America nu vorbește nim…

3 BREAKING A explodat prima bombă în București! Robert Negoiță, primarul sectorului 3, anunță că nu va candida p…

4 FOTO Priviți! Baroni pesediști din administrația Bucureștiului prinși moșmondind la o vilă pe o insulă din Gre…

5 Cum se spală banii negri în Famiglie / Ilie Sârbu și-a luat apartament de două milioane de lei. Fiica Daciana i-…