Fotbal: Mircea Sandu - Steaua trebuie să meargă pe aceeași denumire cu care a început Europa League

Fotbal: Mircea Sandu - Steaua trebuie să meargă pe aceeași denumire cu care a început Europa League

Mircea Sandu, fostul președinte al Federației Române de Fotbal (FRF), a opinat că Steaua București poate să-și mențină denumirea și sigla până la încheierea parcursului său în Europa League, iar modificările ulterioare vor apărea din sezonul viitor al cupelor europene.

''Până ce se termină competiția Europa League, Steaua, după părerea mea, trebuie să meargă pe aceeași denumire cu care a început competiție, cel puțin la nivel european. Este aplicabil, din câte știu eu, doar la nivel național. Pe plan internațional trebuie să-și încheie misiunea pe care o are, după care când își modifică în plan național, denumire, siglă, partea juridică cu care se confruntă acum, sigur că va fi comunicat și la UEFA. Nu vreau să comentez foarte mult, dar nu mai e a ministerului, este un club privat, folosește o denumire care este cunoscută în toată lumea, nu știu de unde ambițiile astea să o distrugem, e tipic românesc'', a declarat Mircea Sandu, cu prilejul lansării companiei Best Business Sport.

Gavril Balint s-a arătat optimist și a opinat că Steaua și ministerul apărării vor ajunge până la urmă la o înțelegere, mai ales că fotbalul românesc este confruntat cu tot mai multe probleme: ''Eu cred că se va rezolva problema, nu cred că nu se va ajunge la o înțelegere între Steaua și Armată. Așa ar fi frumos, așa ar fi bine. Și așa sunt atâtea probleme în fotbalul ăsta. Nu văd de ce armata ar trebui să vină cu încă una în plus. E dureros, dar sper să se rezolve. Nu există un alt nume, Steaua e un singur nume, cum e și Dinamo, cum e și Rapid, echipe cu tradiție. Eu zic cu lucrurile se vor aranja. Trebuie să ne gândim și că echipa a fost a armatei, ei au înființat-o, au anumite drepturi. Problema e de ce atunci când s-a făcut trecerea spre Gigi Becali, nu s-a preluat cu totul''.

Balint a salutat înființarea companiei Best Business Sport, care preia modelul agențiilor din străinătate care se ocupă de jucători și antrenori: ''Mă bucur că s-a organizat și sunt în pas cu ce se întâmplă în fotbalul mondial. După cum știți, impresarii vor dispărea începând de la anul, vor apărea agenții de avocatură care vor reprezenta antrenorii și jucătorii. E bine, dar din păcate nu știu cum vor funcționa într-un fotbal tot mai falimentar și care la anul cred că se va apropia de colaps. Eu mă gândesc serios să mă ocup de agricultură, că fotbalul sincer mă îngrijorează și de multe ori am spus că nu ne îndreptăm spre o direcție bună''.

Florin Răducioiu este în continuare în căutarea unui post de antrenor, dar nu crede că e momentul să revină la fosta sa echipă, FC Dinamo: ''Îmi pare foarte rău de ce se întâmplă acolo, sunt dinamovist, am amintiri plăcute, îmi pare rău să văd că Dinamo pierde cu 6-1 la o echipă ca Astra. Îmi pare foarte rău pentru suporteri, dar lucrurile de acolo mă depășesc. Nu știu, vom vedea, pentru mine ar fi o mare onoare să antrenez pe Dinamo, dar nu în momentul de față. Încerc să găsesc o nouă echipă, îmi place să antrenez, încerc cu toate forțele mele și cu tot entuziasmul meu să antrenez. Nu știu unde, am avut multe întâlniri în aceste săptămâni, am vorbit cu mulți agenți și directori sportivi, încerc să-mi găsesc o echipă nouă. Îmi place să antrenez și în România''.

Fostul internațional român a aflat cu surprindere de problemele pe care le are Steaua cu sigla și însemnele sale: ''Îmi pare rău, nu știam de probleme astea, nu am cuvinte, sunt lucruri pe care nu le cunosc foarte mult, dar să vezi pe Steaua fără logo, fără culorile ei, m-a șocat. A câștigat CCE, e echipa cea mai importantă din România și e o situație absurdă''.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?