FRF: "Amnistie" pentru autodenunţătorii meciurilor trucate

FRF: "Amnistie" pentru autodenunţătorii meciurilor trucate

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că autodenunţătorii meciurilor trucate din fotbalul românesc vor beneficia de "aministie" în ceea ce priveşte pedepsele prevăzute de regulamentele sportive.

FRF: "Amnistie" pentru autodenunţătorii meciurilor trucate (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

"Urmând alte modele europene, ne-am asumat faptul să acordăm o perioadă de graţie, de amnistie, tuturor celor care în această perioadă de timp au făcut parte din diferite practici neortodoxe, a trucării jocului de fotbal, şi care vor să vorbească. Dacă vor vorbi în această perioadă de opt luni de zile nu li se va întâmpla şi nu li se va aplica nicio sancţiune conform memorandumului adoptat în Comitetul Executiv. Ceea ce se va întâmpla după aceste opt luni, dacă vom găsi persoane care nu au vorbit în acest timp, vom aplica tot ceea înseamnă noul regulament disciplinar, unul mult mai drastic referitor la trucarea jocului de fotbal", a explicat Burleanu.

"Până acum, cel care a vorbit despre acest subiect a fost pus la colţul infamiei fotbalului românesc. Acum s-a terminat, ne interesează să identificăm aceste lucruri şi să le sancţionăm. Colegul care ni s-a alăturat, Costin Negraru, a întreprins acţiuni pe care le vom comunica doar când vom ajunge la anumite concluzii. În aceste zile se află în ţară, comunicând cu nişte cluburi care au fost implicate în nişte jocuri suspecte, în ultimele 6-12 luni. În mod cert sunt persoane care să-şi asume aceste declaraţii", a mai spus preşedintele FRF.

Oficialul FRF a precizat însă că eventualii denunţători vor suporta rigorile legii penale. "Federaţia poate să nu acorde o suspendare în plan sportiv sau o penalitate financiară, dar demersul celorlalte instituţii ale statului merg de la sine. Avem un grup de lucru pentru modificare legii sportului. Veţi găsi chiar din această toamnă amendamente în ceea ce priveşte codul penal, astfel încât să avem prevăzută ca infracţiune trucarea meciurilor de fotbal. Veţi vedea parteneriate ale FRF cu instituţii reprezentative ale statului român care să ne ajute în acest demers", a precizat Răzvan Burleanu.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…