Handbal masculin: Alexandru Dedu - Aihan Omer este foarte calificat pentru a fi antrenorul echipei naționale

Handbal masculin: Alexandru Dedu - Aihan Omer este foarte calificat pentru a fi antrenorul echipei naționale

Președintele Federației Române de Handbal, Alexandru Dedu, a declarat pentru AGERPRES că Aihan Omer, noul selecționer al naționalei masculine a României, este cel mai calificat tehnician autohton și are ca obiectiv calificarea la Campionatul Mondial 2017.

Foto: (c) Alex MICSIK / AGERPRES FOTO

Aihan Omer va continua să antreneze în paralel și Dunărea Călărași până la sfârșitul acestui sezon al Ligii Naționale.

''Antrenorul naționalei este Aihan Omer și are contract până în 2017, cu obiectiv calificarea la Campionatul Mondial. El va antrena Dunărea Călărași până la finalul acest sezon'', a declarat Dedu pentru AGERPRES.

Aihan Omer, 54 ani, este un antrenor cu experiență vastă în handbalul masculin și a antrenat cu succes echipe precum Minaur Baia Mare, Fibrex Săvinești, HCM Constanța și UCM Reșița. Omer are experiență și la echipa națională, cu care, în al doilea său mandat (2007-2009) a reușit s-o califice la CM 2009 din Croația. În august 2009, Aihan Omer a fost suspendat timp de 5 ani de EHF pentru tentativa de corupție a arbitrilor de la meciul cu Muntenegru, decisiv pentru calificarea la Mondialul 2009.

În pofida acestei pete din cariera reputatului tehnician, Dedu are deplină încredere în capacitatea antrenorului Aihan Omer: ''Nu a fost o doar soluție. Pe mine întotdeauna la colaboratorii mei nu mă interesează viața personală, alte probleme. Sunt interesat ca fiecare să-și facă treaba. Aihan Omer este foarte calificat pentru a fi antrenorul echipei naționale. Are un CV important, a calificat echipa României la CM, are rezultate foarte bune cu echipele de club. Ca atare, în momentul de față a fost cel mai indicat să preia naționala. Este un obiectiv civilizat ca lungime în timp și ca potențial al nostru al României''.

Dedu a dorit tot un antrenor străin după plecarea francezului Christian Gaudin, dar pretențiile financiare au fost peste posibilitățile federației: ''Am dorit mult la echipa națională un antrenor străin cu un CV foarte bun, care cunoaște realitățile handbalului modern și profesionist. Din păcate, în momentul de față, cei foarte buni sunt sub contract. Iar Velimir Petkovic, cu care am avut discuții mai lungi, a avut niște doleanțe pe care noi în momentul de față nu le putem susține''.

Numirea lui Aihan Omer a fost validată miercuri în unanimitate de Comitetul Director al FRH. Și naționala masculină de tineret are un nou selecționer în persoana lui Ovidiu Mihăilă. Primele meciuri ale naționale în preliminariile CE 2018 au loc pe 29 octombrie, cu Italia (București), și pe 1 noiembrie cu Kosovo (Prishtina).

AGERPRES/(autor: Teodor Ciobanu, editor: Mihai Țenea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

2 Interlopi la PNL

3 DEZVĂLUIRI Pesediștii înroșeau telefoanele / Presiunile puse de cumnatul lui Adrian Năstase asupra conducerii AS…

4 „Pot să filmez și eu puțin bucătăria ta?” / Interlopii României au început să-și afișeze ostentativ bogăția

5 Sex cu năbădăi în Oltenia! / Patron amenințat cu pistolul de amantul nevestei!