Lionel Messi, Cristiano Ronaldo și Neymar, finaliștii anchetei Balonul de Aur

Lionel Messi, Cristiano Ronaldo și Neymar, finaliștii anchetei Balonul de Aur

Argentinianul Lionel Messi (FC Barcelona), portughezul Cristiano Ronaldo (Real Madrid) și brazilianul Neymar (FC Barcelona) sunt cei trei finaliști ai anchetei ''Balonul de Aur'' 2015, trofeu care va fi decernat celui mai bun fotbalist al anului pe 11 ianuarie, la Zurich, a anunțat, luni, Federația Internațională de Fotbal (FIFA).

Ronaldo a câștigat ultimele două ediții ale anchetei, având în total trei trofee, în timp ce Messi a cucerit trofeul de patru ori, iar Neymar este în premieră printre finaliști.

Marele artizan al triplei reușite de Barça în sezonul trecut (Liga Campionilor, campionatul și Cupa Spaniei), Messi este favorit în fața lui Ronaldo, care nu a reușit să câștige niciun trofeu cu Real Madrid, în ciuda unor statistici individuale impresionante (golgheter în La Liga, cu 48 de goluri, în sezonul trecut, lider în clasamentul marcatorilor Ligii Campionilor, ediția 2015-16, cu 7 goluri).

Neymar a terminat pe primul loc în clasamentul marcatorilor Champions League în sezonul trecut, cu 10 goluri, la egalitate cu Messi, dar e cotat cu șansa a treia la trofeu.

Titlul de cel mai bun antrenor se va decide între Luis Enrique (FC Barcelona), Pep Guardiola (Bayern Munchen) și Jorge Sampaoli (selecționerul Chile, câștigător al competiției Copa America).

Cea mai bună jucătoare va fi decisă dintre Carli Lloyd (SUA), Aya Miyama (Japonia) și Celia Sasic (Germania).

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA